Κόσμος

Λαβρόφ προς ΕΜΑ: Καθυστερούν την έγκριση του Sputnik V

Λαβρόφ προς ΕΜΑ: Καθυστερούν την έγκριση του Sputnik V

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως τα κράτη της ΕΕ επιδεικνύουν δυσαρέσκεια για μακρά διαδικασία για την έγκριση του Sputnik V

Η Ρωσία επιδιώκει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα που σχετίζονται με τα εμβόλια, αν και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη δείξει δυσαρέσκεια λόγω της μακράς διαδικασίας έγκρισης για το Sputnik V δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Προσπερνάμε το γεγονός ότι η ΕΕ έχει τους δικούς της κανόνες, τα έθιμα, τις συνήθειες. Θέλουμε να συνεργαστούμε και το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) χρειάζεται τόσο πολύ για να εγκρίνει το εμβόλιο Sputnik V, όπως μπορείτε να δείτε, προκαλεί ήδη δυσαρέσκεια στην Ευρώπη» δήλωσε ο Λάβροφ σε συνέντευξη τύπου μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν στη Νουρ-Σουλτάν.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ ξεκίνησε μια κυλιόμενη διαδικασία σχετικά με την έγκριση του Sputnik V στις 4 Μαρτίου. Ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία, έχουν ήδη εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο σε εθνικό επίπεδο. Στα τέλη Μαρτίου, ο ΕΜΑ επιβεβαίωσε ότι εφάρμοζε τα ίδια πρότυπα για την αξιολόγησή του Sputnik V με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο και σχεδίαζε επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής και κλινικών στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο αποκάλυψε ότι η άφιξη της ομάδας εμπειρογνωμόνων του EMA στη χώρα έχει προγραμματιστεί για τις 10 Απριλίου.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε τον Μάρτιο ότι η Ιταλία χρειάζεται όλα τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Sputnik V.

Στην αρχή της εβδομάδας προέκυψαν αναφορές ότι οι αρχές της αυτόνομης περιοχής της Μαδρίτης της Ισπανίας διαπραγματεύονταν συμφωνία για την προμήθεια του Sputnik V εν αναμονή της έγκριση του εμβολίου από τον EMA.

Πηγή: Λαβρόφ προς ΕΜΑ: Καθυστερούν την έγκριση του Sputnik V

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Απαγορεύτηκαν οι υφασμάτινες μάσκες στα σχολεία – Yποχρεωτικές από σήμερα οι χειρουργικές

Freedompress

Πανδημία-ΗΠΑ: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία-Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νοσηλείες

Freedompress

Λιβύη: Η Βουλή ζήτησε την στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου: «Προστατέψτε την εθνική μας ασφάλεια»

Freedompress

Τουρκία: Το κοινοβούλιο συζητά την αποστολή στρατού σε Συρία, Ιράκ και Λίβανο

Freedompress

ΗΠΑ: Το επιτελείο του Ν.Τραμπ άσκησε έφεση σχετικά με την απόφαση για τα ψηφοδέλτια στην Πενσυλβάνια

Freedompress

Λβιβ: Η Μόσχα «σφυροκοπά» το «διοικητικό κέντρο» της Ουκρανίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα