Κύπρος

Κύπρος – Σύνδεσμος Σχολών Οδήγησης: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις για απόκτηση άδειας

Κύπρος – Σύνδεσμος Σχολών Οδήγησης: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις για απόκτηση άδειας

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις ημερομηνίες εξέτασης για απόκτηση άδειας οδηγού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σχολών Οδήγησης Πάφου (Πάφου), Σάββα Ευθυμίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ευθυμίου αναφέρεται σε πεπαλαιωμένο σύστημα κρατήσεων ημερομηνίας εξέτασης άδειας οδήγησης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και εκφράζει δυσαρέσκεια.

«Για ακόμη μια φορά, όταν την περασμένη Παρασκευή προστέθηκαν λίγες ημερομηνίες εξέτασης, το σύστημα έπεφτε, με ρυθμό ανανέωσης περίπου για μια εξέταση ανά 15 λεπτά», είπε.

Σημείωσε επίσης, πως ο κώδικας του ημερολογίου κρατήσεων έχει γραφτεί προς 20ετίας. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έφυγαν από το Τμήμα 2 εξεταστές και ακόμη δεν έχουν αναπληρωθεί με αποτέλεσμα οι ημερομηνίες εξέτασης να μεταφέρονται μέχρι τον Μάρτιο του 2023, αφού 16 εξετάσεις τουλάχιστον την ημέρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Διερωτήθηκε επίσης πώς γίνεται στην Λευκωσία των 330.000 κατοίκων να βρίσκεις ημερομηνίες εξέτασης στους δύο μήνες και στην Πάφο με 88.000 κατοίκους να χρειάζονται έξι μήνες.

Κάλεσε τον Υπουργό Μεταφορών να γίνουν προσλήψεις εξεταστών «ή να προχωρήσει ιδιωτικά, όπως έχει κάνει και με τις επιθεωρήσεις των σαλούν και των φορτηγών ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία για όλους».

Ο κ. Ευθυμίου σημείωσε πως ο επαρχιακός υπεύθυνος κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα, αλλά με την έλλειψη υπαλλήλων «είναι δεμένα τα χέρια του και δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα». Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει, «έχουν προσληφθεί έξι υπάλληλοι, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε άλλες επαρχίες, Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, και δεν προσελήφθηκε ένας υπάλληλος από την Πάφο για να εξυπηρετηθεί η Πάφος».

Τέλος, είπε ότι θα ζητήσουν εντός των ημερών συνάντηση με τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Πάφο τα οποία είναι χρόνια και δεν επιλύονται. Από την συνάντηση θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία και στην λήψη δυναμικών μέτρων ή όχι, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αμερικανίδα αναλύτρια: Οι ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο για ν’ αποτρέψουν τη τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο

Freedompress

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ τη Δευτέρα

Freedompress

Κυπριακό: Η Τουρκία ζητά ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ να μην δίνει αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Freedompress

Κύπρος: Εισήγηση για ποινική δίωξη του διοικητή της Yπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών

Freedompress

Εμπλοκή της Τουρκίας στα ενεργειακά της Μεσογείου ζήτησε η Νούλαντ από τον Αναστασιάδη

Freedompress

Η Κύπρος συμφώνησε να μην μπλοκάρει αποβολή της Ρωσίας από το σύστημα Swift λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα