Κύπρος

Κύπρος, Μητροπολιτικές Πάφου: «Κλείδωσαν» τα αποτελέσματα – Αυτό είναι το τριπρόσωπο

Κύπρος, Μητροπολιτικές Πάφου: «Κλείδωσαν» τα αποτελέσματα – Αυτό είναι το τριπρόσωπο

O Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου

θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννης Χαριλάου, το ποσοστό προσέλευσης ανέρχεται στο 25,92%.

Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου,

Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστουλου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Εκτός τριπροσώπου μένει ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο οποίος έλαβε 674 ψήφους ή ποσοστό 5,06%, καθώς και άλλα 26 άτομα που έλαβαν συνολικά 49 ψήφους ή ποσοστό 0,39%.

 

apotelesmata pafoy.jpg

Κατά την πρώτη φάση για την ανάδειξη του τριπροσώπου που διεξήχθη την Κυριακή «όλα έχουν λειτουργήσει ομαλά» αναφέρει ο κ. Χαριλάου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στην ανακοίνωση, το ποσοστό προσέλευσης ανήλθε στο 25,92%, καθώς στα 126 εκλογικά κέντρα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου,

από τους 52.164 εγγεγραμμένους εκλογείς προσήλθαν να ψηφίσουν 13.519. Τα 13.325 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 168 άκυρα και 26 λευκά.

Το ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν 98,56%, των άκυρων 1,24% και των λευκών 0,20%.

Ανακινώντας τα τελικά αποτελέσματα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία, ο κ. Χαριλάου δήλωσε εξάλλου ότι εντός τριών ημερών μετά την ημέρα των εκλογών που διεξήχθησαν την 19η Φεβρουαρίου, ο οποιοσδήποτε εκλογέας δικαιούται να υποβάλει γραπτώς τις ενστάσεις του κατά της εκλογικής διαδικασίας.

Η περίοδος ενστάσεων λήγει την 22α Φεβρουαρίου 2023, στη 1.00 μ.μ. πρόσθεσε. Ακολούθως, είπε ο κ. Χαριλάου, θα προχωρήσουν στην επίσημη ενημέρωση του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και της Ιεράς Συνόδου με τα αποτελέσματα και με τις ενστάσεις.

Η Ιερά Σύνοδος αφού μελετήσει τυχόν ενστάσεις θα αποφασίσει και θα καταρτίσει το τριπρόσωπο, πρόσθεσε. Στην συνέχεια και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη, είπε.

Εξάλλου με ανακοίνωση της, η ομάδα υποστήριξης του Αρχιμανδρίτη Τυχικού Βρυώνη που εξασφάλισε τους περισσότερους ψήφους ευχαριστεί όλον τον κόσμο που προσήλθε σήμερα Κυριακή για την ανάδειξη και την προτίμηση του για το τριπρόσωπο.

Αναμένουμε προσθέτει, “με σεβασμό την απόφαση της Ιεράς Συνόδου”.

Σχετικά Άρθρα

Αναστασιάδης: «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να σώσουμε ζωές»

Freedompress

Κύπρος: Επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας «Λίμνες» – Έβαλαν φωτιά σε αντίσκηνα

Freedompress

Κύπρος: Το Σάββατο στις 12:00 στον Στρόβολο το τελευταίο αντίο στον διεθνολόγο καθηγητή Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη

Freedompress

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Ν. Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα 13/3

Freedompress

Ομογενείς ζητούν τη μεταφορά στην Κύπρο Ελλήνων της Μαριούπολης

Freedompress

Nίκος Αναστασιάδης: Σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή της Κύπρου στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα