Κύπρος

Ξεκίνησε στην Κύπρο η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της επανένωσης του νησιού

Ξεκίνησε στην Κύπρο η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της επανένωσης του νησιού

Ο ελληνισμός της Κύπρου ενώνεται για να ορίσει το μέλλον του νησιού αναφέρει το nationalpost.com.cy. Η πρωτοβουλία της διαδικτυακής συλλογής πληροφοριών είναι υπερκομματική και έχει σκοπό να στηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την επίτευξη λύσης επανένωσης της Μεγαλονήσου. στην πενταμερή σύνοδο που θα γίνει υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε αφού για πρώτη ίσως φορά, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, είναι ορατότερος από ποτέ ο κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου. Την έκκληση υπέγραψαν 150 επιφανείς Κύπριοι, ενώ έγινε δημοσιογραφική διάσκεψη με σκοπό την εξήγηση του σκεπτικού της πρωτοβουλίας

Στην διάσκεψη προβλήθηκαν παρεμβάσεις υπέρ της επανένωσης της Κύπρου από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, το νομικό διεθνολόγο Τουμάζο Τσιελεπή και τον πρώην Βουλευτή και Συμπρόεδρο για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκη Χατζηδημητρίου.

Η ομάδα των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας αποτελείται από τους Φάνο Επιφανίου, επιχειρηματία, Ανδρέα Μάτση, επιχειρηματία, Ελευθέριο (Έρικ) Μοντάνιο, δικηγόρο, Χρήστο Π. Παναγιωτίδη, πολιτικό αναλυτή και εγκεκριμένο λογιστή, και Παύλο Αναστασιάδη, πρώην πρέσβη.

Η πρωτοβουλία είναι συγκινητική και ευχόμαστε να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την επανένωση της Κύπρου. Άλλωστε η μόνη αποδεκτή λύση είναι η Κύπρος να είναι ένα ενιαίο κράτος στη βάση μιας δικοινοτικής-διζωνικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αυτό είναι το σωστό και δίκαιο.

 

Πηγή: Ξεκίνησε στην Κύπρο η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών υπέρ της επανένωσης του νησιού

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες για να ψηφίσουν για τις βουλευτικές

Freedompress

Βόμβα Λαβρόφ: Αναφορά στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» λόγω… Ντονμπάς

Freedompress

Η Τουρκία δεν επιθυμεί την συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή σύνοδο για το Κυπριακό

Freedompress

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις προεδρικές εκλογές του ’23 στην Κύπρο

Freedompress

Nίκος Αναστασιάδης: Σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή της Κύπρου στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Freedompress

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Κύπριο ομόλογό του

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα