Οικονομία

Κρυπτονομίσματα: Πτωχεύει η FTX – Αναταραχή στην αγορά crypto

Κρυπτονομίσματα: Πτωχεύει η FTX – Αναταραχή στην αγορά crypto

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης του κλάδου των κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried. Ξεκινά έτσι η διαδικασία πτώχευσης, που έχει σημάνει μεγάλη αναστάτωση γενικότερα στον κλάδο

Οι ανακοινώσεις, οι οποίες έγιναν στον λογαριασμό της FTX στο Twitter, έρχονται λίγες μέρες μετά από την αποχώρηση του μεγαλύτερου ανταγωνιστής της, Binance, από μια προτεινόμενη συμφωνία εξαγοράς. Η εταιρεία έμεινε έτσι στην προσπάθεια συγκέντρωσης περίπου 9,4 δισ. δολαρίων.

Προ ημερών, ο Sam Bankman-Fried, είχε στείλει στους υπαλλήλους του ένα θλιβερό μήνυμα. «Συγγνώμη», τους είπε. «Τα θαλάσσωσα».

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι ο μεγάλος αντίπαλος της FTX, Binance, σχεδίαζε να εξαγοράσει την κύρια πλατφόρμα συναλλαγών της για να τη σώσει από μια «κρίσης ρευστότητα».

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, τον οποίο ο δισεκατομμυριούχος είχε κατηγορήσει για δολιοφθορά, θα ήταν τώρα ο Λευκός Ιππότης του.

Όμως, λίγο αργότερα η Binance ανακοίνωσε ότι υποχωρεί από τα σχέδιά της για την απόκτηση του FTX, αφήνοντας την αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων στα «κρύα του λουτρού».

«Στην αρχή, η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX», ανέφερε η Binance σε tweet την Τετάρτη. «Αλλά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχο ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε».

Όπως σημειώνεται σχετικά, στην πτωχευτική διαδικασία συμπεριλαμβάνεται και η χρηματιστηριακή εταιρεία του ομίλου του San Bankman-Fried, Alameda Research.

Πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία αυτή βρισκόταν εν μέρει πίσω από τα προβλήματα της FTX και φέρεται να χρωστάει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μπαράζ απο χρεοκοπίες.

Σχετικά Άρθρα

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές «ποντάρουν» στο ελληνικό καλοκαίρι

Freedompress

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Κατατέθηκε η τροπολογία – Τι προβλέπει

Freedompress

Σουηδική αντίδραση για τα φορολογικά κίνητρα που δίνει η Ελλάδα σε αλλοδαπούς συνταξιούχους

Freedompress

Φοιτητική στέγη: Συγκατοίκηση και εναλλακτικές περιοχές λόγω αύξησης των ενοικίων

Freedompress

Τράπεζες: Επαναφέρονται τα πέναλτι προεξόφλησης στεγαστικών δανείων

Freedompress

Ήρθε για να μείνει: Νέα ΚΥΑ για παράταση στην τηλεργασία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα