Τεχνολογία

Κομισιόν: Ζητά από το προσωπικό της να διαγράψει το TikTok

Κομισιόν: Ζητά από το προσωπικό της να διαγράψει το TikTok

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από τα στελέχη της να αφαιρέσουν το TikTok από τις τηλεφωνικές τους συσκευές, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τ. Μπρετόν ανέφερε ότι η Ε.Ε. εστιάζει στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν υπήρξαν περιστατικά που αφορούσαν το TikTok.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε νωρίτερα στο Politico ότι το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να αφαιρέσει το TikTok από τις εταιρικές συσκευές του. Τα στελέχη της Κομισιόν πρέπει επίσης να διαγράψουν το TikTok από τις προσωπικές τους συσκευές, εφόσον έχουν εγκαταστήσει σε αυτές εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους. Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν τις εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμένουν να διατηρήσουν το TikTok.

Τα στελέχη της Κομισιόν πρέπει να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο «το συντομότερο δυνατό» και πριν από τις 15 Μαρτίου. «Από τις 15 Μαρτίου, οι συσκευές με εγκατεστημένη την εφαρμογή θα θεωρούνται μη συμβατές με το εταιρικό περιβάλλον», σημειώνεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο προσωπικό, ενώ τονίζεται ότι η απόφαση ελήφθη για να προστατευθούν τα δεδομένα της Επιτροπής.

Τα άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, είναι πιθανό να ακολουθήσουν την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής. Ωστόσο, ειδικά για το Ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος μέχρι να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, σημειώνει το Politico.

Οι κυβερνήσεις στη Δύση ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας στη συλλογή τεράστιου όγκου δεδομένων από όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ τον Δεκέμβριο απαγόρευσαν την εφαρμογή σε όλες τις συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λόγω φόβων για πιθανή κατασκοπεία από την Κίνα, όπου εδρεύει η μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance. Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Σου Ζι Τσιού, πρόκειται να καταθέσει για πρώτη φορά ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου για πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Στην Ε.Ε., αξιωματούχοι της Κομισιόν προειδοποίησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok κατά την πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στην Ολλανδία, απευθύνθηκε σύσταση σε εργαζομένους σε κρατικές υποδομές να αποφεύγουν την εφαρμογή του TikTok. Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. -και οι Βρυξέλλες- μέχρι τώρα απέφευγαν να απαγορεύσουν τη χρήση του TikTok.

Σχετικά Άρθρα

Νιγηρία: ”Στοπ” στο Twitter ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης

Freedompress

«ΤΟ 5G ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ» – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ από τις ΗΠΑ

Freedompress

Πως θα απαλλαγείτε από ενοχλητικές κλήσεις μια για πάντα!

Freedompress

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν φορτίζουμε το λάπτοπ μας

Freedompress

Εφαρμογή κινητού προβλέπει ποιος θα ασθενήσει βαριά από κορονοϊό

Freedompress

Επιστήμονες δημιούργησαν το ταχύτερο ηλεκτρονικό σήμα

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα