Κόσμος

Κομισιόν: Aπαξιώνει την επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής

Κομισιόν: Aπαξιώνει την επιτροπή PEGA της Ευρωβουλής

Σημειώνεται ότι πρόκειται για απαξίωση που λίγες φορές έχουμε συναντήσει μεταξύ θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντανακλάται μέσα από την επιστολή του Συμβουλίου προς την Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις.

Πέραν όμως από την ουσία του ραπίσματος του Συμβουλίου θα πρέπει να σταθούμε και στη σημειολογία, το Συμβούλιο επέλεξε να  τοποθετηθεί επί του θέματος λίγες ώρες πριν την συνέντευξη τύπου της εισηγήτριας της επιτροπής PEGA που έχει προγραμματιστεί για αύριο και αφού πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από τις ερωτήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις που είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούλιο. Το Συμβούλιο επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα κράτη μέλη του ζήτησαν να απαντήσει εκ μέρους τους και απλώς επαναλαμβάνει την κλασσική θέση ότι είναι προσηλωμένα στις αρχές του άρθρου 2 της Συνθήκης δηλαδή την δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Παράλληλα το Συμβούλιο σημειώνει την πλήρη δέσμευση του σε εποικοδομητική διαθεσμική συνεργασία  κάτι που δεν αντανακλάται στην απαξιωτική επιστολή που απέστειλε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Γάλλος πρωθυπουργός: Δεν τίθεται ζήτημα νέου λοκντάουν

Freedompress

Brexit: «Μπλόκο» σε Βρετανούς που ήθελαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Ισπανία

Freedompress

Οι χώρες με τα καλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο

Freedompress

ΟΗΕ: Πάνω από 368.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφυγαν από την χώρα και ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει

Freedompress

Γαλλία: Ξεχειλίζει η οργή του κόσμου για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Freedompress

Βρετανία: Δεν θα διεξαχθούν φέτος νέες εκλογές στη Βόρεια Ιρλανδία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα