Κύπρος

«Κίπρις»: Οστά τριών Τ/κ αγνοουμένων ανευρέθηκαν στο χωριό Τρούλλοι

«Κίπρις»: Οστά τριών Τ/κ αγνοουμένων ανευρέθηκαν στο χωριό Τρούλλοι

Τα οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε τρεις Τουρκοκύπριους αγνοούμενους από το 1963, έχουν ανευρεθεί στο χωριό Τρούλλοι, σύμφωνα με το γραφείο του Τ/κ αντιπροσώπου στην ΔΕΑ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική «Κίπρις».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα οστά εντοπίστηκαν από την ομάδα εκσκαφών της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους σε πηγάδι.

Πληροφορίες από το γραφείο του Τ/κ αντιπροσώπου στη ΔΕΑ αναφέρουν ότι, ενώ κάθε χρόνο από το 2005 που ξεκίνησε το πρόγραμμα εκσκαφών εντοπίζονται οστά που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους αγνοουμένους σε εκσκαφές που πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το νησί, εντούτοις τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχουν εντοπιστεί οστά στις ελεύθερες περιοχές που ανήκουν σε Τ/κ αγνοουμένους.

Διευκρινίζεται ότι είναι η πρώτη φορά σε 7 χρόνια που εντοπίζονται οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Τ/κ σε ανασκαφές στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως αναφέρεται, τα οστά που εντοπίστηκαν θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις και στη συνέχεια εφόσον ανήκουν σε Τ/κ αγνοουμένους, θα παραδοθούν για ταφή στις οικογένειες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: 200.000 εμβολιασμοί κατά της covid-19 μέχρι σήμερα

Freedompress

«Όχι» στα δύο κράτη του Τατάρ λένε οι Τουρκοκύπριοι – Ζητούν έναρξη διαπραγματεύσεων

Freedompress

Κύπρος: Καταγγέλθηκε υποψήφιος βουλευτής για σεξουαλική κακοποίηση

Freedompress

Φωτιά στην Κύπρο: Τεχνικό πρόβλημα παρουσίασε το ένα από τα δύο καναντέρ που έστειλε η Ελλάδα

Freedompress

Εκκλησία της Κύπρου: Θυελλώδεις αντιδράσεις για την απόφαση της αργίας 12 ανεμβολίαστων Ιερέων από τον Αρχιεπίσκοπο – Ζητούν με διαδικτυακή συλλογή υπογραφών “την άμεση παραίτηση του”

Freedompress

Επικοινωνία Δένδια-Χριστοδουλίδη για Κυπριακό-Ανατολική Μεσόγειο

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα