Uncategorized

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος; Τι θα γίνει όταν η Γη δεν θα μας χωράει πια

Κινδυνεύει με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος; Τι θα γίνει όταν η Γη δεν θα μας χωράει πια

Σύμφωνα με το sputniknews.gr ένας ειδικός τολμά να προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας, που φαίνεται να ανήκει σε άλλες γωνιές του Γαλαξία: Κάποια στιγμή, ο πλανήτης Γης δεν θα μας «χωράει» πλέον.

Η ποικιλία και η πολυπλοκότητα της ζωής στη Γη είναι εκπληκτική: υπολογίζεται ότι ο πλανήτης μας φιλοξενεί γύρω στα οκτώ εκατομμύρια είδη, από τα φύκια μέχρι τους ελέφαντες, τα οποία εξελίχθηκαν από ένα και μοναδικό κύτταρο που έκανε την εμφάνισή του πριν από περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Τι επιφυλάσσει όμως το μέλλον για την ανθρωπότητα και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της γήινης πανίδας και χλωρίδας;

Ο αριθμός των διαφορετικών ειδών στον πλανήτη μας αυξάνεται εδώ και 250 εκατομμύρια χρόνια – ακόμη και οι μαζικές εξαφανίσεις του παρελθόντος, όπως εκείνη των δεινοσαύρων, υπήρξαν προσωρινές, όπως απαντά ο Μάθιου Γουίλς, καθηγητής Εξελικτικής Παλαιοβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, σε άρθρο του στο The Conversation. Αυτή τη στιγμή όμως, προσθέτει ο ειδικός, βρισκόμαστε στις απαρχές της έκτης μαζικής εξαφάνισης ειδών, η οποία προκαλείται από τον άνθρωπο, χωρίς εμφανή σημάδια επιστροφής. Μιας εξαφάνισης που θα «διαγράψει τα αποτελέσματα εκατομμυρίων ετών εξέλιξης» επισημαίνει ο ειδικός.

Και τι γίνεται με εμάς τους ανθρώπους; Κινδυνεύουμε ως είδος, π.χ. από μια πανδημία όπως ο νέος κορονοϊός; «Είμαστε υπερβολικά πολυάριθμοι, εξαπλωμένοι και προσαρμοστικοί για να αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης στο προσεχές μέλλον. Είναι πολύ πιο πιθανό να επεκταθούμε σε άλλους πλανήτες, κατασκευάζοντας κατοικήσιμες βιόσφαιρες» απαντά.

Ίσως, μάλιστα, στις εξερευνήσεις του Διαστήματος συναντήσουμε, κάποτε, εξωγήινες μορφές ζωής. Σύμφωνα με μια εξίσωση που πρότεινε ο αστρονόμος Φρανκ Ντρέικ, ο Γαλαξίας μας φιλοξενεί δέκα πολιτισμούς αρκετά υψηλής ευφυΐας ώστε να είμαστε σε θέση, μια μέρα, να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Ας ελπίσουμε μόνο σε αυτή τη «Στενή Επαφή Τρίτου Τύπου» κανένα από τα δύο μέρη να μην έχει κυριαρχικές διαθέσεις.

Πηγή: Κινδυνεύει με εξαφάνιση το ανθρώπινο είδος; Τι θα γίνει όταν η Γη δεν θα μας χωράει πια

Σχετικά Άρθρα

Σήμερα η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» του 2022

Freedompress

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στα υπερβολικά μέτρα: «Προτιμούμε να μην ανοίξουμε από το να κάνουμε τα ξενοδοχεία νοσοκομεία…»

Freedompress

Σεληνική «Άλως»: Εντυπωσιακή η εικόνα του φεγγαριού να καλύπτεται από φωτεινό στέμμα

Freedompress

Δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου: Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε – Που θα είναι εντονότερη (βίντεο)

Freedompress

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Freedompress

Ανακαλύφθηκε ρήγμα στο μαγνητικό πεδίο της Γης – Τι επηρεάζει και γιατί

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα