Οικονομία

Καραγιάννης: Έως 30% η προσαύξηση στο νέο τιμολόγιο για αποκατάσταση πληγέντων κτιρίων

Καραγιάννης: Έως 30% η προσαύξηση στο νέο τιμολόγιο για αποκατάσταση πληγέντων κτιρίων

Νέο, επικαιροποιημένο τιμολόγιο επισκευών για τις αποκαταστάσεις πληγέντων κτιρίων μετά από καταστροφικά φαινόμενα τέθηκε σε ισχύ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές,Γιώργος Καραγιάννης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, «ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αναθεωρούμε τις τιμές για πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια».

Όπως διευκρίνισε, η αναθεώρηση είναι στοχευμένη και αφορά εργασίες όπου έχει διαπιστωθεί σημαντική απόκλιση τιμών.

Ο κ. Καραγιάννης προανήγγειλε και «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη χορήγηση αποζημιώσεων στεγαστικής συνδρομής, που θα περιορίζει σημαντικά τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις αλλά και θα απλοποιεί τις διαδικασίες για τους πολίτες».

Τι σημαίνει ενιαίο τιμολόγιο επισκευών

Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε πως «ό,τι εργασίες αποζημιώνονταν για παράδειγμα, μόνο σε περιπτώσεις πυρκαγιών και αφορούσαν ερμάρια, πέργκολες κλπ, πλέον θα αποζημιώνονται σε όλα τα καταστροφικά φαινόμενα όπως ο σεισμός και η πλημμύρα, ενώ έχουν προστεθεί και νέες εργασίες για τις επισκευές διατηρητέων κτιρίων».

«Είμαστε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και γνωρίζουμε τις ανάγκες τους» σημείωσε ο Υφυπουργός Υποδομών προσθέτοντας ότι «προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπάνω» καθώς απαντήθηκαν προβληματισμοί σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του νέου ενιαίου τιμολογίου και της αναδρομικότητας της απόφασης.

Ποιους αφορά το νέο ενιαίο τιμολόγιο

Η αφετηρία της αναδρομικής εφαρμογής του νέου τιμολογίου είναι για συμβάντα από το 2017 και μετά εφόσον αφορά κτίρια για τα οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη άδεια επισκευής.

Σε περιπτώσεις που η άδεια επισκευής έχει εκδοθεί, εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής ή αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.

«Ακόμα και πολίτες που έχουν ξεκινήσει τις επισκευές των κτιρίων τους δικαιούνται αναπροσαρμογής του τιμολογίου με το νέο, αρκεί να μην έχουν πάρει τα χρήματα της Β’ δόσης για την επισκευή» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης έστειλε σαφές μήνυμα ότι «όσοι εργαζόμαστε στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και θα το πράξουμε, με καθαρές κουβέντες και χωρίς ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμούς. Προχωράμε μπροστά με τον ρεαλισμό που απαιτούν οι εποχές, αλλά και την υπευθυνότητα μιας κυβέρνησης που θέλει αυτά που δεσμεύεται να τα πράττει χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ισχυρούς δεσμούς με τους πολίτες».

Σχετικά Άρθρα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μειώνονται οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν πληρωμές

Freedompress

Σημείωσε νέο επίπεδο – ρεκόρ το bitcoin: Η κεφαλαιοποίηση πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια

Freedompress

Moody’s: Δημιουργία «κακής τράπεζας» για τα κόκκινα δάνεια από την ΕΚΤ

Freedompress

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε πληρώνονται σε όλα τα Ταμεία

Freedompress

Τράπεζες: Τα τέλη κυκλοφορίας με άτοκες δόσεις

Freedompress

Πληθωρισμός: Στο 11,4% τον Αύγουστο, συνεχίζει να ροκανίζει τα εισοδήματα

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα