Πολιτική

Καλημεράκης Εμμανουήλ: «ΓΟΝΕΙΣ – Βγαίνουμε Μπροστά – για τα παιδιά μας»

Καλημεράκης Εμμανουήλ: «ΓΟΝΕΙΣ – Βγαίνουμε Μπροστά – για τα παιδιά μας»

Καλημεράκης Εμμανουήλ.

Πτυχιούχος Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Εκπαιδευτικός –  Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής.

Προπονητής Volleyball.

Αφορμή για τα γραφόμενα στο παρόν άρθρο, το οποίο μου κάνετε την τιμή και διαβάζετε, είναι  πληθώρα αρνητικών  εξελίξεων, της πολύπαθης διαχρονικά  «Παιδείας» μας, Παιδεία η οποία νοσεί διαχρονικά, παιδεία η οποία εκπαιδεύει τα παιδιά μας, τα παιδιά σας και όλων των Ελλήνων.

Την Δημόσια «Παιδεία» & εκπαίδευση, την  οποία υπηρετώ, ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας, από το 2003 έως σήμερα, ανελλιπώς. Παιδεία την οποία την βιώνω εκ των έσω ως Κ.Φ.Α. αλλά και με μία δεύτερη ιδιότητα, όχι του εκπαιδευτικού, άλλα την  ίδια με όλους εσάς, την δική σας,  ιδιότητα στους οποίους απευθύνομαι κυρίως, ιδιότητα  του γονέα όπως εσείς, γονέα δύο παιδιών γυμνασίου – λυκείου.

Οι ανεξέλεγκτες και ραγδαίες εξελίξεις, τις 2 τουλάχιστον σχολικές σεζόν, όπου βιώνουμε ως γονείς με τα παιδιά μας, εν μέσω «Υγειονομικής Κρίσης», με έχουν προβληματίσει, κυρίως όμως ως πατέρας και με αυτή την ιδιότητα θα γράψω στην συνέχεια.

Παρακολουθώ με μεγάλη μου λύπη, το Υπ. Παιδείας μας, σε καθημερινή βάση, ατοπήματα & παλινωδίες, με λάθος χειρισμούς και αποφάσεις,  για την  εκπαίδευση και ασφάλεια  των παιδιών μας. Το Υπ. Παιδείας, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, όπου έπληξε και την χώρα μας, δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων, με προτεραιότητες τις ορθές και ενδεδειγμένες πρακτικές λύσεις, προτεραιότητα την ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών μας ως όφειλε, από την υποχρέωση του, όπως ακριβώς  και συνταγματικά ορίζετε και σε ένα σοβαρό Ευρωπαϊκό Κράτος.

Όλοι  μας έχουμε γίνει θεατές,  παθητικοί θεατές στην υποχρεωτική επιβολή μάσκας σε υγιή παιδιά,   και χωρίς τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία, ως προς το πραγματικό  όφελος στην υγειονομική κρίση έναντι ενός ίου  ή την πιθανή  ζημία χρήσης αυτής,  επί 5 ώρες στο σχολείο.

Επίσης, στο άνοιξε – κλείσε σχολικών μονάδων αδικαιολόγητα,  χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία στον μαθητικό πληθυσμό. Παθητικοί θεατές στην ποινικοποίηση των παιδιών μας, όταν ζητούσαν, με το μόνο μέσον αντίδρασης που έχουν,  την αριθμητική μείωση των τμημάτων τους για την ασφάλεια τους, Φοβούμενοι, φοβούμενοι γιατί έβλεπαν μέτρα και αριθμητικούς περιορισμούς σε όλη την κοινωνία παντού, εκτός από τα σχολεία, τουναντίον, είδαν και με νόμο την αριθμητική αύξηση των τμημάτων τους και υποδεικνύοντας μάλιστα  στους εκπαιδευτικούς τους, να τους «Καταγράψουν».   Αλήθεια ως γονείς σταθήκαμε δίπλα στα παιδιά μας ;

Παθητικοί θεατές, όταν δεν πήραν τη ορθή απόφαση όπως ακριβώς έπραξαν αρκετά Ευρωπαϊκά κράτη και  δεν προσελήφθησαν ποτέ  έξτρα εκπαιδευτικοί,  για την αριθμητική μείωση και αποσυμφόρηση  των τάξεων, για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και με ασφάλεια, όπως ακριβώς έπραξαν ορθά και αποτελεσματικά πολλές δημόσιες υπηρεσίες για να λειτουργήσουν, στερώντας τους  την ασφαλή δια ζώσης εκπαίδευση, την οποία δεν μπορεί να την υποκαταστήσει ισάξια τίποτα διαφορετικό.  Πρακτικά, τους γύρισε την πλάτη επιδεικτικά στην εκπαίδευση το Υπ. Παιδείας, το Ελληνικό Κράτος. Ως γονείς σταθήκαμε δίπλα τους, αντιδράσαμε ;

Πάλι θεατές όταν ξεκίνησε η τηλε-εκπαίδευση, με αρκετούς από εμάς, να μην έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας, με τεχνολογικό εξοπλισμό στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρότι η υποχρέωση βαραίνει εξ ολοκλήρου το Ελληνικό Κράτος και εφόσον επέλεξαν αυτή την λύση, γίναμε «χορηγοί» της εκπαίδευσης πρακτικά. Αντιδράσαμε ;

Τα σχολεία θα ανοίξουν, θα ανοίξουν  σχεδόν μετά από 4 μήνες συν,  4 μήνες αδιαφορίας για τα παιδιά μας, για όλα τα παραπάνω από το επίσημο Ελληνικό Κράτος το Υπ Παιδείας και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Θα ανοίξουν με τα περιβόητα self-test, δεν θα σταθώ ούτε στην αξιοπιστία τους ούτε στο γεγονός της ασφάλειας τους στην πράξη, θα σταθώ σε πρακτικά θέματα, Ιατρική πράξη τα self-test, υποχρεωτικά σε παιδιά, χωρίς την δυνατότητα της μη σύμφωνης γνώμης  κηδεμόνα με έμμεσο εκβιασμό την στέρηση μάθησης – παρουσίας στην σχολική μονάδα των παιδιών μας χωρίς την βεβαίωση καταχωρημένη στην ειδική πλατφόρμα. Άρα οι «κακοί γονείς» στερούν απ τα παιδιά τους την μάθηση και ΟΧΙ το Κράτος.  Στέρηση την οποία πάλι στους εκπαιδευτικούς ρίχνουν το μπαλάκι να «ποινικοποιήσεων» τα παιδιά μας και να γίνουν οι κακοί της υπόθεσης, αποβαλόντας τα από την μάθηση !!!

ΔΕΝ θα εκτελούνται από επαγγελματίες της υγείας, όπου θα έχουν και το βάρος, της ορθής και ενδεδειγμένης εκτέλεσης για το αξιόπιστο  του αποτελέσματος και την ευθύνη υπεύθυνης καταγραφής οποιοδήποτε αποτελέσματος προς το κράτος. Θετική ένδειξη, καταχώρηση στο σύστημα, απαγόρευση στην δια ζώσης διδασκαλία, επανάληψη με ποιο αξιόπιστο από τα self-test, σε δημόσια υγειονομική δομή και εφόσον επιβεβαιωθεί εις διπλούν το 1ο  πιθανό θετικό οριστικά, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14άρων ημερών στο σπίτι σύμφωνα με τις «οδηγίες».

Ο «Θετικός», παραμείνει σπίτι με τηλε-εκπαίδευση με την τάξη του που κάνει στην σχολική μονάδα δια ζώσης!!!  Ανέφικτο καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει σε καμιά σχολική μονάδα ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός.  Η δεύτερη επιλογή τους, δημιουργία διαδικτυακών σκόρπιων τάξεων με «θετικούς» σκόρπιους μαθητές, από διαφορετικές σχολικές μονάδες και  με διαφορετική διδαχθείσα ύλη και με εκπαιδευτικούς που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

Όποιος μαθητής με τον κηδεμόνα του,  ΔΕΝ κάνει το self-test  ή ΔΕΝ  καταχωρήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  το αποτέλεσμα ώστε να εκτυπώσει την βεβαίωση, ΤΙΜΩΡΙΑ!!!  Ούτε δεκτός από τον «Κακό» κάνοντας χρέη αστυνόμευσης εκπαιδευτικό στην σχολική αίθουσα, αλλά και ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ !!!  Γονείς και αυτό θα το αφήσουμε στην «άκρη», θα το ξεπεράσουμε αναίμακτα ανώδυνα ;

ΜΕΤΑ ΤΙ ;

ΠΟΙΑ θα είναι η επόμενη υποχρεωτικότητα – επιβολή, την οποία αν δεν αντιδράσουμε όπως ΔΕΝ αντιδράσαμε στα παραπάνω ΚΑΙ  ΔΕΧΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΤΑ SELF-TEST από την νέα σχολική σεζόν!!!

Ήδη εταιρία γνωστή έχει εκτελέσει και με ανακοίνωση της, επιτυχή διενέργεια πειραματικών εμβολιασμών σε 2.500 παιδιά άνω των 12 ετών και  με θετικά αποτελέσματα  «κλείνοντας το μάτι» σε νέες αγορές & καταναλωτές !!!   ΑΥΤΟ το δεχόμαστε ;

ΓΟΝΕΙΣ προβληματίζομαι ως γονέας.

Τα δεχθήκαμε χωρίς αντίδραση, ως παθητικοί θεατές.

ΕΠΙΒΟΛΕΣ με ποινές και τιμωρίες ΜΗ συμμόρφωσης, την MH ΑΠΟΔΟΧΗ των παιδιών μας για κρατική εκπαίδευση σε σχολικές τάξεις.

  • Προχθές, ΤΗΝ ΜΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ  & ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΑΣΚΩΝ.
  • Χθες, ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΚΛΕΙΣΕ με 2 σχολικές χρονιές πρακτικά χαμένες – 4 ΜΗΝΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
  • Σήμερα, την Τηλε-εκπαίδευση, ΙΣΟΤΙΜΗ με την δια ζώσης & με ευγενική χορηγία την τσέπη μας.
  • Αύριο, ΤΑ SELF – TEST ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

Μεθαύριο ΤΙ ;    Πιθανούς Εμβολιασμούς, στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

ΠΑΛΙ ΘΕΑΤΕΣ ; 

Γονείς, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΟΧΙ στα Selftest  πριν να είναι αργά !!! 

– ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ –

« ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ »

Σχετικά Άρθρα

Πέτσας: Το πρόβλημα του κορονοϊού είναι εκεί που χορεύει και τραγουδάει ο κόσμος

Freedompress

Ν.Κεραμέως: «Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα – Δε θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα»

Freedompress

Χρυσοχοΐδης για Πολυτεχνείο: Δεν θα γίνει πορεία, δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Freedompress

Νίκος Δένδιας: Η Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα δικαίωση του αγώνα πολλών γενεών

Freedompress

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τις λαικές αγορές που συζητείται σήμερα στη βουλή

newsroom

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: ”Φίλε μου Μεβλούτ… μην απειλείς την Ελλάδα”

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα