Freedom Press
Οικονομία

Καλαμπαλίκης: «Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε τα μαγαζιά»

Καλαμπαλίκης: «Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε τα μαγαζιά»

Εκφράσαμε ως ομοσπονδία ανησυχία για το αν θα ξανακλείσει η αγορά. Και το παραδέχτηκε ο υπουργός

Ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), θεωρεί βέβαιο το ότι σε δύο βδομάδες θα κατεβάσει το λιανεμπόριο ξανά ρολά, με καταστροφικές συνέπειες, μεταξύ των οποίων και η «χιονοστιβάδα» λουκέτων.

«Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε» αναφέρει στο Sputnik.

Δεν είναι εύκολο να απαντήσει ο κ. Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) στο ερώτημά μας αν σήμερα δίνεται επιτέλους μία ανάσα στην αγορά λόγω της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου.

«Γιατί τον καιρό της πανδημίας αυτό που έχουμε δει και βιώσει είναι σκωτσέζικα ντους από την κυβέρνηση» μας απαντά αφοπλιστικά. «Μας άνοιξε σήμερα. Δεν εγγυάται τίποτα όμως με τη συνέχεια της πανδημίας και με τα ελλιπέστατα, διάτρητα μέτρα που έχει πάρει ότι δεν θα μας κλείσει ξανά σε δέκα μέρες.

Μάλιστα, είναι και το πιο πιθανό, σύμφωνα με αυτά που μας είπε στη συνάντηση που είχαμε πριν τρεις μέρες ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και στην ανησυχία που εκφράσαμε ως ομοσπονδία, για το αν θα ξανακλείσει η αγορά. Και το παραδέχτηκε ο υπουργός. Ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε» αποκαλύπτει ο κ. Καλαμπαλίκης.

«Άρα η ερώτησή σας» μας διορθώνει «πρέπει να είναι όχι αν παίρνουμε ανάσα σήμερα, αλλά αν τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση διασφαλίζουν ότι θα επιστρέψει η αγορά σε κανονικά πρότυπα. Τα μέτρα όμως για την COVID-19 είναι ελλιπή και θα μας ξανακλείσουνε μέσα σε δυο βδομάδες» προοικονομεί ανήσυχος.

«Τα χρέη μας συσσωρεύονται» προσθέτει. «Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, με κάτι επιστρεπτέες προκαταβολές και με κάτι 800άρια, δεν δίνουν λύση στις ανάγκες ενός μαγαζιού, στα πάγια έξοδα, στις ανάγκες των οικογενειών μας. Πρέπει να φάμε κιόλας».

«Και το βέβαιο είναι ότι επίκεινται πολλά λουκέτα στην πορεία, καθώς ήδη πολλά μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει» συνεχίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

«Όλες οι παράμετροι ενισχύουν τη χιονοστιβάδα των λουκέτων το επόμενο διάστημα και στα εμπορικά καταστήματα και στην εστίαση. Αλλά η αγορά δεν έχει επανέλθει κανονικά, για να δεις, να μετρήσεις πόσα ακριβώς λουκέτα θα έχουμε και πού πηγαίνουμε.

Σήμερα, φανταστείτε, ανοίξανε μαγαζιά μετά από έναν μήνα. Κι αρκετοί δεν ξανανοίξανε. Είμαστε στα όριά μας και οικονομικά και ψυχολογικά. Τα αδιέξοδα είναι μεγάλα».

«Χωρίς άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση καταστρεφόμαστε»

Αν μάλιστα, ακόμη κι αν κινηθεί η αγορά στις εκπτώσεις, μετά από ένα δεκαήμερο, λόγω του ιικού φορτίου, οδηγηθεί σε νέο κλείσιμο, «αυτό θα σήμαινε απλά μια λέξη», μας λέει ο συνομιλητής μας. «Καταστροφή!

Σημαίνει ότι δεν μπορώ να καλύψω τα πάγια έξοδα της επιχείρησης. Δεν είναι μόνο το ενοίκιο. Είναι η ΔΕΗ, είναι οι προμηθευτές, είναι οι διακανονισμοί σε τράπεζες, με χίλια δυο, ο ΕΝΦΙΑ. Χωρίς άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση καταστρεφόμαστε.

Ζητάμε να δοθούν 1.000 ευρώ σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Να διαγράψει μέρος των χρεών μας. Πρέπει να πιεστεί η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης.

Να την πιέσουν οι ίδιοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Αλλιώς, το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα είναι περισσότερα λουκέτα! Τίποτα άλλο!»

 

 

 

από το pentapostagma.gr

Πηγή: Καλαμπαλίκης: «Ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε τα μαγαζιά»

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της αυξήθηκε παρά την πανδημία

Freedompress

Γ.Στουρνάρας: «Για να πετύχουμε ανάπτυξη 4% η αγορά θα πρέπει να ανοίξει τον Ιανουάριο και να μην ξανακλείσει»

Freedompress

Ανατιμήσεις αγαθών: Προ των πυλών αυξήσεις που ”καίνε” την τσέπη μας

Freedompress

«Δημόσιος Τειρεσίας»: Ο κομβικός του ρόλος στην παρακολούθηση του χρέους

Freedompress

Ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για λήξεις συμβολαίων και αυξήσεις

Freedompress

Τέλη Κυκλοφορίας: Ποιες είναι οι κατηγορίες και τα ποσό που θα πληρώσουμε

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα