Πολιτική

Κ.Μπακογιάννης: «Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν θεσμός» (φώτο)

Κ.Μπακογιάννης: «Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν θεσμός» (φώτο)

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, για ακόμη μία Κυριακή πραγματοποίησαν μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας.

​Επικεντρώθηκε σε δρόμους και πεζοδρόμια της 7ης Δημοτικής Κοινότητας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων που από νωρίς το πρωί σκουπίστηκαν σχολαστικά, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν για να παραδοθούν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Οι άνθρωποι της Καθαριότητας με την συνδρομή πέντε (5) μηχανικών σάρωθρων, έξι (6) μεγάλων πλυστικών τα οποία φέρουν και το ειδικό τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα που σφουγγαρίζει πεζοδρόμια,

πέντε (5) μικρών πλυστικών και δύο (2) υδροφόρων χωρητικότητας 10 τόνων, «σάρωσαν» δρόμους που τις εργάσιμες μέρες και ώρες δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανάλογες επιχειρήσεις καθαριότητας λόγω αυξημένης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης.

Πρόκειται για μια δράση που πλέον καθιερώθηκε και η οποία έχει ενταχθεί στο αναβαθμισμένο και διαρκώς εξελισσόμενο με προμήθειες νέων μηχανημάτων, συνολικό σχέδιο καθαριότητας της πόλης όπως καθημερινά αναπτύσσεται στις 129 γειτονιές της και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

«Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν θεσμός. Είναι το αποτύπωμα καθαριότητας που αφήνουν οι υπηρεσίες του δήμου στο πέρασμά τους από κάθε γειτονιά, από κάθε γωνιά της πόλης.

Η καθαριότητα, η περιποίηση του πρασίνου, το πλύσιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων, είναι η πραγματοποίηση του πολιτισμού της καθημερινότητας. Ο πολιτισμός που βλέπουν πλέον όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή: Κ.Μπακογιάννης: «Οι Κυριακές καθαριότητας έγιναν θεσμός» (φώτο)

Σχετικά Άρθρα

Φαίδων Βόβολης: Ανοίξτε κανονικά και άμεσα τα γυμναστήρια

newsroom

Μάντυ Σεβαστού προς Αlpha: Ο κ. Βόβολης είναι αντίθετος στην υποχρεωτικότητα ανθρώπων σε ιατρικές πράξεις, στους εκβιασμούς και στους διαχωρισμούς πολιτών

newsroom

Ο Τσίπρας γράφει για τα ελληνοτουρκικά και οι Τούρκοι στήνουν πανηγύρι!

Freedompress

Τι συζήτησε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα

Freedompress

Σήφης Βαλυράκης: Aύριο στις 13:00 στο κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του

Freedompress

Ο ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΣΑΦΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα