Πολιτική

Κ.Χατζηδάκης: «Αύριο η παρουσίαση του πακέτου για την ηλεκτροκίνηση»

Κ.Χατζηδάκης: «Αύριο η παρουσίαση του πακέτου για την ηλεκτροκίνηση»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ανέφερε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει αύριο με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το πακέτο για την ηλεκτροκίνηση.

«Η πράσινη οικονομία είναι στην καρδιά αυτού του πακέτου. Αύριο βγαίνει μπροστά το νομοσχέδιο του δικού μας υπουργείου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης» περιέγραψε ο υπουργός, καθώς στο πακέτο θα περιλαμβάνονται κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών στη δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη, ενώ στα 1,7 δισ ευρώ θα φτάσει η ενίσχυση της Ελλάδας για την απολιγνιτοποίηση τόνισε ο υπουργός από το πακέτο των 32 δισ ευρώ του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση στην ΕΕ για το λιγνιτικό πόρο και ανακοίνωσε κύμα χρηματοδότησης για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και υδρογόνο) το επόμενο διάστημα στη χώρα.

«Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο καθορίζει που επιτρέπεται και που δεν επιτρέπεται», η τοποθέτηση ανεμογεννητριών ξεκαθάρισε ο υπουργός και αναφορικά με τις αιτιάσεις περί αισθητικής των κατασκευών και πρόσθεσε «θα πάμε στις καθαρές μορφές ενέργειας και αυτό που απομένει είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Ορισμένοι στην Ελλάδα δεν θέλουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Τι απομένει; Τα κεριά!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, «η Τουρκία είχε ξεκινήσει και επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να κάνει κάτι διαφορετικό» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης και εκτίμησε πως

«η Τουρκία έχει μια αναθεωρητική ιμπεριαλιστική πολιτική, η οποία συνδέεται με τη συμπεριφορά του Ερντογάν, καθώς περνούν τα χρόνια».

Πηγή: Κ.Χατζηδάκης: «Αύριο η παρουσίαση του πακέτου για την ηλεκτροκίνηση»

Σχετικά Άρθρα

Μετα την Ραχήλ Μακρή και Γ, Λαζαρίδη και ο Δ.Καζάκης στο ”Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι” του Γιώργου Τράγκα

Freedompress

Δήλωση Φαίδωνα Βόβολη για την εκδήλωση “τιμής στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που πριν 80 χρόνια κατέλαβαν το νησί της Κρήτης”

newsroom

Ντόροθι Σι: Παίρνει τη θέση του Πάιατ στη πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Freedompress

Ανακοίνωση Τομέα Τουρισμού Ελεύθερων Ξανά για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε Ναυτιλία & Τουρισμό

newsroom

Γεννηματά: Δεν τίθεται θέμα διαγραφών – Παπανδρέου: Αυτοκριτική για την διαγραφή Σημίτη και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Freedompress

Α.Τσίπρας: «Κατανοώ το ξέσπασμα των πολιτών όταν τα μέτρα δεν ισχύουν για όλους»

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα