Κόσμος

Ιταλία: “Ψήνεται” επιστροφή του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση – “Δεν αποτελεί ταμπού”

Ιταλία: “Ψήνεται” επιστροφή του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση – “Δεν αποτελεί ταμπού”

Ο πρώην πρωθυπουργός και σημείο αναφοράς της ιταλικής κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι έδωσε ουσιαστικά το “πράσινο φως” για τη συμμετοχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση συνεργασίας στην Ιταλία.

Ο κ. Πρόντι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού καναλιού La7 για το ενδεχόμενο αυτό τόνισε πως: «η συμμετοχή αυτή δεν αποτελεί ταμπού. Το κύριο ζητούμενο είναι η κυβέρνηση Κόντε να μπορεί να βασιστεί σε μια σταθερή πλειοψηφία και να είναι σε θέση να λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις. Δεν πρόκειται για ταμπού διότι, όπως έχω ήδη πει, το γήρας φέρνει και σωφροσύνη».

«Το κύριο θέμα είναι ότι η Ιταλία χρειάζεται μια καθοριστική ώθηση για να μην χάσει την δυναμική της», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα Φόρτσα Ιταλία του Μπερλουσκόνι, είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την κυβέρνηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία, στο κοινοβούλιο, για την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας 36 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για οικονομική στήριξη η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, από την Ιταλία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στον τομέα της υγείας.

Τα Πέντε Αστέρια, όμως, αντιτίθενται στην χρήση της βοήθειας αυτής, με την λογική ότι στη συνέχεια μπορεί να επιβληθούν στη χώρα μέτρα λιτότητας.

Η κεντροαριστερά, η οποία μετέχει στην κυβέρνηση Κόντε μαζί με τους «πεντάστερους», υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να λάβει το οκ του κοινοβουλίου μόνον με την αρωγή της Φόρτσα Ιτάλια.

Αν τελικά συμβεί αυτό θα φανεί αν αυτή η σύμπραξη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και της Φόρτσα Ιτάλια μπορεί να οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση, με αποχώρηση μέρους των Πέντε Αστέρων και αντικατάστασή του από το κόμμα του Μπερλουσκόνι.

Πηγή: Ιταλία: “Ψήνεται” επιστροφή του Μπερλουσκόνι στην κυβέρνηση – “Δεν αποτελεί ταμπού”

Σχετικά Άρθρα

Υπουργοί Υγείας ΕΕ: Απαραίτητος ο συντονισμός στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Freedompress

Ιράν: Ετοιμάζονται σχέδια παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου

Freedompress

ΠΟΥ: Στις 30 Απριλίου επανεξετάζεται το εμβόλιο της Moderna

Freedompress

Τζόνσον: «Τρομερό λάθος της Δύσης όταν άφησε τον Πούτιν να ξεφύγει το 2014»

Freedompress

Ρωσία: Ο Πούτιν δημιούργησε εφεδρική αστυνομική δύναμη για να υποστηρίξει τον Λουκασένκο!

Freedompress

Κρεμλίνο: Κανονικά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα