Κόσμος

Ινδία: Πήρε έγκριση για χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ινδία: Πήρε έγκριση για χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Η κυβέρνηση της Ινδίας σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων προχώρησαν στην έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία από τη φαρμακευτική εταιρεία «Dr. Reddy», σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Sputnik το ινδικό υπουργείο Υγείας.

«Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για το θέμα ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik V το οποίο και θα κυκλοφορήσει από την Dr. Reddy» ανέφερε το υπουργείο.

Παράλληλα επί του παρόντος το εμβόλιο AstraZeneca αλλά και το ινδικό Covaxin έχουν επίσης λάβει έγκριση στην πολυπληθή χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Σημειώνεται πως το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6%,σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού Lancet, ενώ εμφανίζει μεγάλη αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας.

Χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί πλέον σε δεκάδες χώρες μεταξύ αυτών, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Βενεζουέλα, το Βιετνάμ και πολλές ακόμη.

 

Πηγή: Ινδία: Πήρε έγκριση για χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Σχετικά Άρθρα

Τραμπ – Μακρόν συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στη Λιβύη

Freedompress

Παραγουαή: Εικόνες “αποκάλυψης” στην Λ.Αμερική

Freedompress

Οι Παλαιστίνιοι κάνουν εκλογές μετά από 15 χρόνια και ζητάνε Ευρωπαίους παρατηρητές

Freedompress

Λαβρόφ: Στην Κίνα για τη σύνοδο για το Αφγανιστάν

Freedompress

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορωνοϊό συγκαλεί ο Μισέλ

Freedompress

Sadhguru(Τζάγκι Βάσουντεβ) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Θέλω λιγότερες ψυχές στον πλανήτη» (βίντεο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα