Κύπρος

Η Άγκυρα «γεμίζει» τα κατεχόμενα της Κύπρου με δικούς της ιμάμηδες

Η Άγκυρα «γεμίζει» τα κατεχόμενα της Κύπρου με δικούς της ιμάμηδες

Η Τουρκία συνεχίζει την αλλοίωση της κατάστασης στα κατεχόμενα ακόμα και 48 χρόνια μετά την εισβολή σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Οι τουρκοκύπριοι φαίνεται να δυσανασχετούν καθώς η Άγκυρα προσπαθεί και στο θέμα των ιμάμηδων αντί να καλύψει τις ανάγκες με ντόπιους, να μεταφέρει από την Ανατολία στα κατεχόμενα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδει το Sigmalive της Κύπρου, επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής Kibris Postasi:

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα τζαμιά στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με πλεονάζον προσωπικό, με τους ιμάμηδες να έρχονται μέσω της «προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων» από την Τουρκία και ότι σε μερικά τζαμιά υπάρχουν τρεις ιμάμηδες ενώ σε ορισμένα άλλα υπάρχουν ακόμα και τέσσερις ιμάμηδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Kıbrıs Postası, προσφάτως ήρθαν ακόμη 30 ιμάμηδες από την Τουρκία, ενώ κάποιοι ιμάμηδες δεν έχουν καταλύματα και σπίτια και ζουν σε εξευτελιστικό καθεστώς  στα κατεχόμενα.

Επίσης αναφέρεται ότι ενώ από τις θεολογικές σχολές που άνοιξαν στα κατεχόμενα αποφοιτούν νέοι, δεν λαμβάνονται μέτρα για την απασχόλησή τους και την εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού και συνεχίζουν να εισάγονται ιμάμηδες από την Τουρκία σε τακτική βάση.

Υπάρχουν 213 τζαμιά στα κατεχόμενα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 213 τζαμιά, ότι ο συνολικός αριθμό του προσωπικού της «διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων» ανέρχεται σε 240 άτομα και ότι οι 120 από αυτούς είναι ιμάμηδες.

Σημειώνεται επίσης ότι εισάγεται προσωπικό από την Τουρκία αντί να δοθούν κίνητρα στους εν λόγω υπαλλήλους και να ανοίξουν εσωτερικές εξετάσεις προαγωγής για την αύξηση του προσωπικού, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση τόσο των ιμάμηδων που υπηρετούν σήμερα όσο και των γονέων που έχουν στείλει τα παιδιά τους στη θεολογική σχολή.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρόλο που υπάρχουν μόνο 3 καθηγητές θρησκευτικού πολιτισμού στα κατεχόμενα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ως προς αυτό και εισάγονται μόνο καλοπληρωμένοι πλεονάζοντες ιμάμηδες»».

pentapostagma.gr

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Πήγε να φωτογραφίσει το ηλιοβασίλεμα κι έπεσε από τα 30 μέτρα

Freedompress

Άσκηση με τουρκικά μαχητικά αναγκάζει την Κύπρο να κλείσει αεροδιάδρομο

Freedompress

Κύπρος: Πάνω από 2.000 φωλιές θαλάσσιων χελωνών το 2021 στην περιοχή Λάρα

Freedompress

Τραγωδία στα Τέμπη: Τριήμερο πένθος στην Κύπρο και δημόσια δαπάνη στις κηδείες Κυπριανού και Αναστασίας

Freedompress

Κύπρος: “Πέπλο” μυστηρίου με το πτώμα άνδρα που βρέθηκε σε διαμέρισμα

Freedompress

Ομογενείς ζητούν τη μεταφορά στην Κύπρο Ελλήνων της Μαριούπολης

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα