Κύπρος

Η Άγκυρα «γεμίζει» τα κατεχόμενα της Κύπρου με δικούς της ιμάμηδες

Η Άγκυρα «γεμίζει» τα κατεχόμενα της Κύπρου με δικούς της ιμάμηδες

Η Τουρκία συνεχίζει την αλλοίωση της κατάστασης στα κατεχόμενα ακόμα και 48 χρόνια μετά την εισβολή σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Οι τουρκοκύπριοι φαίνεται να δυσανασχετούν καθώς η Άγκυρα προσπαθεί και στο θέμα των ιμάμηδων αντί να καλύψει τις ανάγκες με ντόπιους, να μεταφέρει από την Ανατολία στα κατεχόμενα. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μεταδίδει το Sigmalive της Κύπρου, επικαλούμενο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής Kibris Postasi:

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα τζαμιά στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με πλεονάζον προσωπικό, με τους ιμάμηδες να έρχονται μέσω της «προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων» από την Τουρκία και ότι σε μερικά τζαμιά υπάρχουν τρεις ιμάμηδες ενώ σε ορισμένα άλλα υπάρχουν ακόμα και τέσσερις ιμάμηδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Kıbrıs Postası, προσφάτως ήρθαν ακόμη 30 ιμάμηδες από την Τουρκία, ενώ κάποιοι ιμάμηδες δεν έχουν καταλύματα και σπίτια και ζουν σε εξευτελιστικό καθεστώς  στα κατεχόμενα.

Επίσης αναφέρεται ότι ενώ από τις θεολογικές σχολές που άνοιξαν στα κατεχόμενα αποφοιτούν νέοι, δεν λαμβάνονται μέτρα για την απασχόλησή τους και την εκπαίδευση του υπάρχοντος προσωπικού και συνεχίζουν να εισάγονται ιμάμηδες από την Τουρκία σε τακτική βάση.

Υπάρχουν 213 τζαμιά στα κατεχόμενα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 213 τζαμιά, ότι ο συνολικός αριθμό του προσωπικού της «διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων» ανέρχεται σε 240 άτομα και ότι οι 120 από αυτούς είναι ιμάμηδες.

Σημειώνεται επίσης ότι εισάγεται προσωπικό από την Τουρκία αντί να δοθούν κίνητρα στους εν λόγω υπαλλήλους και να ανοίξουν εσωτερικές εξετάσεις προαγωγής για την αύξηση του προσωπικού, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση τόσο των ιμάμηδων που υπηρετούν σήμερα όσο και των γονέων που έχουν στείλει τα παιδιά τους στη θεολογική σχολή.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι παρόλο που υπάρχουν μόνο 3 καθηγητές θρησκευτικού πολιτισμού στα κατεχόμενα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ως προς αυτό και εισάγονται μόνο καλοπληρωμένοι πλεονάζοντες ιμάμηδες»».

pentapostagma.gr

Σχετικά Άρθρα

Ερντογάν και Τατάρ ετοιμάζουν ακόμα μια νέα πρόκληση στα Βαρώσια

Freedompress

Νταβίντ Σασόλι: «Τα κυπριακά σύνορα, τα ελληνικά σύνορα, είναι ευρωπαϊκά σύνορα»

Freedompress

Μπορέλ: “Η ΕΕ θα παλέψει για την επίλυση του Κυπριακού”

Freedompress

Κύπρος: Έξι τελικά οι υποψήφιοι για την εκλογή Αρχιεπισκόπου – Δεν μετέχει ο Καρπασίας Χριστοφορος

Freedompress

Παυλόπουλος: Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Χάγη και το Κυπριακό

Freedompress

Α. Θεοφάνους: Με αλλαγή αφηγήματος στη Πενταμερή για το Κυπριακό

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα