Οικονομία

Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

Η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Γκερτ Χέλερ στην, ενώ στον υπότιτλο σημειώνει: «Ήδη πριν από την κρίση του κορωνοϊού η Ελλάδα είχε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη. Τώρα η ύφεση εξαφανίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μια δοκιμασία για τον συντηρητικό πρωθυπουργό».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας παρατηρεί: «Ο κορωνοϊός θα μπορούσε να ρίξει την Ελλάδα στην ύφεση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Κομισιόν προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας για τους Έλληνες το 2020 κατά 9,7% και μια αύξηση της ανεργίας στο 19,9% σε σχέση με το 9% του μέσου όρου στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναμένει για τους Έλληνες ανεργία της τάξεως του 22,3%. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πλησιάζει τους αριθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης».

Όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης της οικονομικής πλέον κρίσης από την κυβέρνηση, η εφημερίδα γράφει: «Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Μητσοτάκης βασίζεται για την ανάκαμψη της οικονομίας στις εισηγήσεις των ειδικών. Για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για βοήθεια, συμβουλεύεται μια ομάδα ανεξάρτητων οικονομολόγων, το λεγόμενο ‘συμβούλιο των σοφών της οικονομίας’. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Κύπριος οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ Σερ Κρίστοφερ Πισαρίδης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Βαγιάνος από το London School of Economics και ο καθηγητής Οικονομίας Κωνσταντίνος Μεγκίρ από το πανεπιστήμιο του Γέιλ. … Ο κορωνοϊός ως ευκαιρία: ο πρωθυπουργός βλέπει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ‘ένα εργαλείο για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας’».

Πηγή: Handelsblatt: Η Ελλάδα απειλείται με μαζική ανεργία

Σχετικά Άρθρα

Τι πρόκειται να γίνει με το θέμα των επιταγών;

Freedompress

Αύριο οι επιστροφές των περικοπών στις συντάξεις χηρείας

Freedompress

Στο «τραπέζι» το επίδομα ανεργίας – Ποια σενάρια εξετάζονται με βάση τις προτάσεις Πισσαρίδη

Freedompress

ΟΑΕΔ: Μέχρι 30/3 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας με μισθό έως 710 ευρώ το μήνα

Freedompress

Βατερλό για την απονομή των συντάξεων- Μόνο 154 δικηγόροι και λογιστές έλαβαν την πιστοποίηση

Freedompress

Πώς κερδίζετε την έκπτωση του 3% στην δήλωσή σας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα