Οικονομία

Γιώργος Προκοπίου: «Έχω μεγάλα σχέδια για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά»

Γιώργος Προκοπίου: «Έχω μεγάλα σχέδια για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά»

Ο Γιώργος Προκοπίου είπε ότι έχει μεγάλα σχέδια, ότι τον ενδιαφέρουν και τα εμπορικά και τα πολεμικά πλοία αλλά και άλλες μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας και ότι πολύ σύντομα θα του μεταβιβαστεί και το τμήμα που απέκτησε μέσω της ΕΤΑΔ, στη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά « η Τρίαινα».

Ήταν η πρώτη συνάντηση του σωματείου μας με τον κ. Προκοπίου, οπότε εκ των πραγμάτων ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας.

Οι εργαζόμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του, για το καλό του Ναυπηγείου, των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας. Τον διαβεβαίωσαν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, αλλά και οι πρωταγωνιστές. Τον διαβεβαίωσαν ότι διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία και ότι έχουν τη διάθεση, τη θέληση και την ικανότητα να αναλάβουν και να φέρουν σε πέρας οποιοδήποτε έργο της πολεμικής και εμπορικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ε.Μπαλογιάννης απευθυνόμενος τον Γιώργο Προκοπίου «οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που από το 2012 μέχρι το 2014 διατηρήσαμε μόνοι μας , χωρίς μισθό και με την τότε διοίκηση της εταιρείας εξαφανισμένη, τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου σε λειτουργική κατάσταση, ενώ από τον Μάιο του 2014 σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώσαμε την κατασκευή των υποβρυχίων και  έχουμε συντηρήσει δεκάδες πολεμικά πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, έχοντας όλη αυτή την περίοδο άψογη συνεργασία τόσο με το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και με την ειδική διαχείριση».

Του επεσήμανε στη συνέχεια ότι «προϋπόθεση επιτυχίας του όλου εγχειρήματος είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της νέας διοίκησης και των εργαζομένων, που αποτελεί κατά τη γνώμη μας αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή και χωρίς αναταράξεις κοινή μας πορεία».

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Γιώργο Προκοπίου βασικά θέματα που απασχολούν στην πρώτη φάση τους εργαζόμενους και τα οποία είναι οι θέσεις απασχόλησης και η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο Γιώργος Προκοπίου είπε ότι έχει μεγάλα σχέδια, ότι τον ενδιαφέρουν και τα εμπορικά και τα πολεμικά πλοία αλλά και άλλες μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας και ότι πολύ σύντομα θα του μεταβιβαστεί και το τμήμα που απέκτησε μέσω της ΕΤΑΔ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφερόμενο στο Πολεμικό Ναυτικό, επισημαίνει: «Όπως μας ενημέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό από σήμερα Παρασκευή μπαίνει στο χώρο των Ναυπηγείων η πρώτη ομάδα εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Για τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί τόσο με την έλλειψη ενημέρωσης από μεριάς του πολεμικού ναυτικού, αλλά κυρίως με την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών και την σταδιακή και με πολύ βραδείς ρυθμούς πρόσκληση ανάληψης εργασίας προς ομάδες και όχι προς το σύνολο των εργαζομένων, έχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Παράλληλα επιδιώκουμε άμεση συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατηνάκη προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που εκκρεμούν και τα οποία γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις μας».

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα Focus Bari: 1/3 Έλληνες σε χειρότερη επαγγελματική και οικονομική κατάσταση ένα χρόνο μετά την πανδημία

Freedompress

Σταϊκούρας: Δεύτερη ευκαιρία για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Freedompress

Τράπεζα Πειραιώς: Καταργεί τα παραδοσιακά βιβλιάρια καταθέσεων

Freedompress

ΟΑΕΔ: Μια εβδομάδα ακόμα για το πρόγραμμα «έξυπνης ειδίκευσης»

Freedompress

ΟΑΕΔ – Ανεργία: Πάνω από ένα εκατομμύριο στον ΟΑΕΔ – Μακροχρόνια άνεργοι οι μισοί

Freedompress

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Χαμός» σε τράπεζες και blue chips

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα