Οικονομία

Γερμανία: Επιδεινώθηκε η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας

Γερμανία: Επιδεινώθηκε η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση

Επιδεινώθηκε η ύφεση στη γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία την Παρασκευή, καθώς το υψηλότερο ενεργειακό κόστος έπληξε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και οι επιχειρήσεις είδαν πτώση των νέων δραστηριοτήτων.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global, που καταγράφει τη συμπεριφορά τόσο της μεταποίησης όσο και του κλάδου των υπηρεσιών, σημείωσε πτώση στις 45,9 μονάδες από τις 46,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 46 μονάδες.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, καθώς και το χαμηλότερο ποσοστό, από τον Μάιο του 2020.

Ξεχωριστά, ο δείκτης μεταποίησης μειώθηκε στις 48,3 μονάδες έναντι των 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 48,3 μονάδες.

Ο δείκτης των υπηρεσιών μειώθηκε στις 45,4 μονάδες από τις 47,7 μονάδες τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν 47,2 μονάδες.

“Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί στο γ΄ τρίμηνο, και με τον ΡΜΙ να δείχνει ύφεση για τον Σεπτέμβριο και τους δείκτες της έρευνας να επιδεινώνονται επίσης, οι προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο, επίσης δεν φαίνονται καλές”, όπως τόνισε ο Phil Smith, αναπληρωτής διευθυντής της S&P Global Market Intelligence.

Σχετικά Άρθρα

Εβδομάδα πληρωμών: Τι καταβάλλεται από Υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ έως τις 5 Μαρτίου

Freedompress

Σκυλακάκης: Δεν θα μπούμε σε νέο lockdown-Υπάρχει ρευστότητα

Freedompress

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες

Freedompress

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις που «κουρεύουν» το φόρο εισοδήματος

Freedompress

Αλλάζουν τα πάντα στο επίδομα ανεργίας – Πότε θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο

Freedompress

Αυξήσεις έως και 25% στις τιμές των τροφίμων – Τι προβλέπει το ΔΝΤ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα