Κύπρος

Γαλλία & ΗΠΑ αναλαμβάνουν την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ

Γαλλία & ΗΠΑ αναλαμβάνουν την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ

Περί το Νοέμβριο – Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά στο τεμάχιο 10 από την εταιρεία ExxonMobil, δήλωσε η σήμερα Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, η Υπουργός ανέφερε πως σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μέσα προς το τέλος του έτους.

Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν.

Πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της Πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολλή να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΤΟΤΑL , με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό», είπε.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΗΠΑ και Γαλλία θα στείλουν πολεμικά πλοία στη περιοχή για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Βέβαια και η Ελλάδα πρέπει να στείλει πολεμικά, καθώς δεν μπορεί μόνο οι ξένες δυνάμεις να προστατεύουν το νησί!

Πηγή: Γαλλία & ΗΠΑ αναλαμβάνουν την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Συνάντηση Αναστασιάδη με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ τη Δευτέρα

Freedompress

Κύπρος: Νεαρός κατήγγειλε μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση από τα 12 του

Freedompress

Κύπρος: Ο Αναστασίαδης «κάρφωσε» την Τουρκία για τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία

Freedompress

Είσοδος και με rapid test 24 ωρών για επιβάτες που ταξιδεύουν προς την Κύπρο

Freedompress

Από την πρώτη έρευνα του Barbaros στο Abdulhamid Han

Freedompress

Κασουλίδης και Πρέσβης Ισραήλ για τη σχέση Κύπρου-Ισραήλ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα