Υγεία

Φάρμακα – Εξαγωγές: Σκληραίνει η κόντρα φαρμακοποιών με φαρμακαποθηκάριους

Φάρμακα – Εξαγωγές: Σκληραίνει η κόντρα φαρμακοποιών με φαρμακαποθηκάριους

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αγωγές και έκανε λόγο για «σπίλωμα» του ονόματός του

Χωρίς τέλος μοιάζει η κόντρα φαρμακαποθηκών με φαρμακαποθηκάριους, στον απόηχο των ελλείψεων φαρμάκων και των παράλληλων εξαγωγών που έχουν απαγορευτεί για συγκεκριμένα σκευάσματα, σύμφωνα με τοygeiamou.gr

Μετά τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των φαρμακαποθηκών, εκατέρωθεν βολές τα 24ωρα που ακολούθησαν και δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολος Βαλτάς, με δήλωσή του κάνει λόγο για αγωγές στις οποίες αναμένεται να προβεί.

«Έχω ήδη δώσει σχετική εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά με τον τρόπο αυτό οι εν λόγω είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν στα δικαστήρια την ορθότητα ή μη των κατηγοριών τους», αναφέρει.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο κ. Βαλτάς σημειώνει: «Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε μια μεθοδευμένη στοχοποίηση προς το πρόσωπό μου, συνοδευόμενη από λάσπη, τραμπουκισμούς και απειλές, προσπαθώντας να με διαβάλλουν για να κάμψουν τον αγώνα και τις προσπάθειες που δίνουμε όλοι και εγώ ως πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, για την πάταξη των ελλείψεων των φαρμάκων και τη διασφάλιση της θεραπευτικής αγωγής των πολιτών.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται και με την απαγόρευση των εξαγωγών, γεγονός για το οποίο αντιδρά με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους μια συγκεκριμένη ομάδα φαρμακαποθηκαρίων. Οι εν λόγω επί της ουσίας κανιβαλίζουν την αγορά, εις βάρος όχι μόνο των φαρμακείων της Ελλάδος αφού δεν διαθέτουν φάρμακα στην ελληνική αγορά, αλλά και των υγειών φαρμακαποθηκών που τηρούν την νομοθεσία ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους προσπαθώντας να εξασφαλίζουν πλήρως την επάρκεια φαρμάκων προς τα φαρμακεία».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κάνει λόγο για «σπίλωση» του ονόματός του, λέγοντας ότι «γνωστά κίτρινα παπαγαλάκια» με «ασύστολα ψεύδη προσπαθώντας να με φιμώσουν, εμπλέκουν και τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου, ένα μικρό επαρχιακό συνεταιρισμό σε παραμεθόρια περιοχή, ο οποίος εξυπηρετεί τα φαρμακεία του νησιού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανεξαρτήτως της δυναμικής του κάθε φαρμακείου, διασφαλίζοντας σε καθημερινή βάση την επάρκεια φαρμάκων». «Στην προσπάθεια σπίλωσής μου», συνεχίζει ο κ. Βαλτάς, «δεν διστάζουν να τον παρουσιάζουν μάλιστα ως έναν μεγάλο εξαγωγέα, τα οικονομικά στοιχεία όμως τους διαψεύδουν αποδεικνύοντας το αντίθετο. Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου, αλλά η προσπάθεια τους για την φίμωσή μου, προκειμένου να σταματήσω, και να ενδώσω στις πιέσεις για άρση των εξαγωγών. Άλλωστε τα χιλιάδες εμβαλλάγια που είναι στοκαρισμένα στις αποθήκες τους, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές»

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος: Αύξηση της επιβίωσης ασθενών χάρη σε νέες τεχνικές

Freedompress

Εμβόλιο BioNTech: Διαθέσιμο για παιδιά 5-11 ετών από τον Οκτώβριο

Freedompress

«Βόμβα» από τον καθηγητή Ι.Κιούμη: «Βαποράκια μεταφοράς του κορωνοϊού οι εμβολιασμένοι»!

Freedompress

Γ.Ιωαννίδης: «Οι εμβολιασμένοι θα διακινούν την πανδημία και θα μολύνουν ανεμβολίαστους – Θα φτάσουμε 20.000 νεκρούς»!

Freedompress

Ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου Κ.Γκιάφης για την 100% θνητότητα: «Μας άφησαν γυμνούς εν καιρώ πολέμου»

Freedompress

Κορωνοϊός: 22.889 νέα κρούσματα – 108 θάνατοι, 524 σε ΜΕΘ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα