Freedom Press
Πολιτική

Φαίδων Βόβολης σε γερμανικά δίκτυα: “Στη βουλή αυτή τη στιγμή συντάσσονται. Δεν βλέπω κανέναν να έχει το χάρισμα να τραβήξει τον κόσμο”

Φαίδων Βόβολης σε γερμανικά δίκτυα: “Στη βουλή αυτή τη στιγμή συντάσσονται. Δεν βλέπω κανέναν να έχει το χάρισμα να τραβήξει τον κόσμο”

Ο Φαίδων Βόβολης παραχώρησε μία ωριαία συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελένη Μαρία Γαλανάκη, απευθυνόμενος στην Ελλάδα και την Ομογένεια.

Ο επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” Φαίδων Βόβολης, σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης, αξιολογεί το πολιτικό στερέωμα της χώρας, εξηγεί πως το να μην βγάλει τους Έλληνες στους δρόμους ήταν επιλογή του, για εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό και συνάμα θέτει τις βάσεις για μία ελεύθερη, υγιή, σκεπτόμενη και δημιουργική κοινωνία. Την Ελλάδα του αύριο.

Διαβάστε τα βασικά σημεία συνέντευξης

-Αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης: «Τάσσομαι υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπέρ της Ελευθερίας. Είμαστε κατά των τακτικών που έρχονται να καταπατήσουν ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ενάντια στην τρομοκρατία την οποία υφιστάμεθα. Σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην Ελλάδα, έχει οργανωθεί ένα κίνημα αντίδρασης στην τρομοκρατία.»

-Σχετικά με τους εμβολιασμούς: «Δεν θα πω ούτε ότι είναι ένα καλό εμβόλιο ούτε ένα κακό. Γιατί δεν το ξέρω. Δεν ξέρω τις μελέτες. Όλοι μας εικάζουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το συστήνω. Ένας γιατρός μπορεί μόνο να συστήσει. Ποτέ δεν πιέζουμε ποτέ δεν εκβιάζουμε. Είναι ανήθικο. Μπορούμε να
δώσουμε τα πραγματικά δεδομένα και να αφήσουμε την ευθύνη στον ίδιο τον άνθρωπο να επιλέξει.»

-Για τον κοινωνικό διχασμό: «Αυτό τον διχασμό τον επέβαλλαν οι ίδιοι. Όταν ένας πρωθυπουργός βγαίνει και μιλά για ψεκασμένους και δεν έχει παραιτηθεί, νομίζω ότι φτάνει. Από την πρώτη ημέρα μιλώ για μη διχασμό. Δεν διάλεξαν τυχαία τα κεντρικά ΜΜΕ να μην μας βγάλουν, θα ακουγόμασταν σε
ένα ευρύ κοινό και θα καταλάβαινε το κοινό τί γίνεται. Ποιος κερδίζει από όλο αυτό; Ποιος χάνει; Αυτός που χάνει είναι ο λαός. Εναντιωνόμαστε στις υποχρεωτικότητες.»

-Για τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης: «Μάσκα στον έξω χώρο δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη πως προστατεύει. Σύμφωνα με το CDC η προστασία είναι ελάχιστη. Για τα γυμναστήρια δεν το συζητάμε ότι είναι επικίνδυνο. Παιδιά με μάσκα στα σχολεία είναι άλλη παράνοια.»

-Για την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού στα παιδιά: «Κανείς δεν μίλησε για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Όποιος θέλει να κάνει, μπορεί. Υποχρεωτικότητα στα παιδιά δεν μπορεί να περάσει.»

-Για τις έμμεσες υποχρεωτικότητες στην εργασία: «Γι’ αυτό οργανωθήκαμε με νομικά και πολιτικά τμήματα. Δεχόμαστε καταγγελίες από όλη την Ελλάδα. Θέλουμε εγγράφως όποιον λέει τέτοιες ασυναρτησίες. Ή θα είναι σοβαροί και θα πράξουν το ηθικό, ή θα ακολουθήσουν τις επιταγές μίας
κυβέρνησης και θα έχουν το κόστος.»

-Λαθρομετανάστευση: «Έχουμε πλέον καθαρές θέσεις σε αυτό. Δεν δεχόμαστε φυσικά λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Για εμένα η Ελλάδα μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της και να μην είναι η Frontex αυτή. Μπορούμε να έχουμε δικούς μας ανθρώπους, παιδιά άνεργα στα νησιά, επιδοτούμενα από εμάς. Δεν
τάσσομαι εναντίον ανθρώπων ποτέ, αλλά όλη αυτή η πολιτική που ακολουθήθηκε μας βρίσκει αντίθετους. Εδώ δεν θα γίνει bad bank ανθρώπων. Όταν οι ίδιοι οι Έλληνες έχουν πρόβλημα. Δεν μπορούμε να έχουμε αλλοίωση πληθυσμού. Ή θα τους πάρουν σε άλλα κράτη της Ευρώπης ή θα επιστρέψουν με διακρατικές συμφωνίες με C – 130 δικά μας.»

-Για το μέλλον της Ελλάδος στην ΕΕ: «Ανήκουμε στους Ευρωσκεπτικιστές. Το όραμα της ΕΕ ως αντίβαρο των ΗΠΑ παρόλο που το πίστευα, απέτυχε. Έχουμε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Η Γερμανία να ηγείται και να έχει κάνει μία μονοκρατορία. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Δημοψήφισμα πλέον είναι τα πάντα. Να μπορεί ο λαός να αποφασίζει. Δεν θέλουμε βίαιη προσαρμογή ώστε να πληγεί η χώρα μας. Δεν θα κάνουμε λάθος. Όμως η Ευρώπη αυτή φθίνει. Δεν μας εκφράζει πλέον άρα πρέπει να απεξαρτηθούμε.»

-Φωνές στο κοινοβούλιο που αυτή τη στιγμή εξέχουν: «Δεν υπάρχουν. Αφού όλοι συντάσσονται. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν καθαρά να συγκυβερνήσουν. Τόσο απογοητευτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Κάνουν ακριβώς τα ίδια σε Μακεδονικό, σε Αιγαίο, σε Οικονομία. Το ΚΙΝΑΛ ως ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερη δυναμική. Το ΜΕΡΑ-25 έχει υποταχθεί πλήρως σε αυτό που λέγεται σύστημα. Η ΕΛΛΥ θεωρητικά φωνασκεί κάποιες φορές αλλά ψηφίζει περίεργα. Δεν έχει τη δυναμική εκείνη που θα θέλαμε. Ένα μικρό κόμμα μπορεί να κάνει τα άνω κάτω. Ας είναι 10 βουλευτές στην αρχή. Δεν βλέπω να έχουμε εκπροσώπηση σταθερή και δεν βλέπω κάποιον να έχει το χάρισμα να τραβήξει τον κόσμο.»

-Για το ακαταδίωκτο: «Θα κάνουμε το παν να πέσει ως νόμος. Όχι για να καταδικάσουμε κάποιους αλλά για να έχουμε τη δυνατότητα να μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει και να λογοδοτήσουν αυτοί που πρέπει. Γι’ αυτό βγήκαμε στην πολιτική. Θέλουμε να ξαναφέρουμε την πολιτική στους ανθρώπους. Πρέπει να φτιάξουμε, να δημιουργήσουμε. Όλοι.»

-Το μήνυμά του σε όλους: «Θέλω ο κόσμος να μην ακούει τα κεντρικά ΜΜΕ. Να ακούν όλες τις απόψεις. Επίτηδες δεν έχω κάνει βεβιασμένες κινήσεις. Το να μην βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους να τσακώνεται ήταν επιλογή μου. Εάν χρειαστεί θα άρω αυτή την επιλογή. Θέλω να είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να φτιάξουνε έναν πολύ ποιοτικότερο κόσμο με πολύ ποιοτικότερη ζωή. Να μην είναι όμηροι κανενός.»

Σχετικά Άρθρα

Α.Ξάνθος: «Μείζον πολιτικό ζήτημα οι αποκαλύψεις για σχέσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη, με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που κάνει μοριακά τεστ»

Freedompress

Κεραμέως: Fake news η κατάργηση καλλιτεχνικών και μουσικής από τα σχολεία

Freedompress

Πέτσας: Επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση στα μέτρα τις ημέρες των εορτών

Freedompress

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ελεύθερων Ξανά Τομέας Υγείας

newsroom

Υπουργείο Υποδομών: Οι στόχοι του Εθνικού Σχέδιου Δράσης

Freedompress

Συνάντηση Μητσοτάκη με απεξαρτημένους από τα ναρκωτικά: Τεράστιος προσωπικός αγώνας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα