Υγεία

Έρευνα: Το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού απέναντι σε άλλες ιώσεις

Έρευνα: Το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού απέναντι σε άλλες ιώσεις

Το εμβόλιο, τουλάχιστον της Pfizer-BioNTech έχει ικανή αντίδραση απέναντι στον COVID-19 παρουσιάζει όωμς μια σοβαρή παρενέργεια: Αποδυναμώνει τη φυσική άμυνα του οργανισμού απέναντι σε άλλες ιώσεις.

Αυτό συμπεραίνει έρευνα από  την Ολλανδία  και την Γερμανία με τους ερευνητές να έχουν προειδοποιούν ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer-BioNTech 2019 (COVID-19) προκαλεί πολύπλοκο επαναπρογραμματισμό των έμφυτων ανοσολογικών αποκρίσεων που πρέπει να ληφθούν υπόψη στην ανάπτυξη και χρήση εμβολίων με βάση το mRNA.

Ο καθηγητής Jorge Domínguez-Andrés και τα μέλη της ερευνητικής ομάδας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν και το συγκεκριμένο εμβόλιο παρέχει 95% προστασία κατά του COVID-19 εντούτοις έχει αρνητικές επιπτώσεις στην γενική ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού έναντι άλλων  λοιμώξεων.

Στην μελέτη η ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Radboud και το Erasmus MC στην Ολλανδία  και το Helmholtz-Center for Infection Research (HZI), στην ιατρική Σχολή του Ανόβερου και στο  Πανεπιστήμιο Bonn, στη Γερμανία,

επιβεβαίωσε μεν την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού BNT162b2 στην πρόκληση αποτελεσματικής και κυτταρικής ανοσίας έναντι αρκετών παραλλαγών του SARS-CoV-2, πλην όμως η ίδια έρευνα κατέδειξε πρωση του άμυνας του οργανισμού σε άλλους ιούς εκτός COVID, όπως ένα απλό κρυολόγημα.

Βάσει της μελέτης κατεδείχθη  ότι το εμβόλιο άλλαξε την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών από έμφυτα ανοσοκύτταρα μετά από διέγερση τόσο με τον  COVID-19 όσο και με μη ειδικά (ιικά, μυκητιακά και βακτηριακά) ερεθίσματα.

Μετά τον εμβολιασμό, τα έμφυτα ανοσοκύτταρα είχαν μειωμένη ανταπόκριση στον υποδοχέα 4 (TLR4), στον TLR7 και τον  TLR8- και σε όλα τα υποκατάστατα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσοαπόκριση σε μια οποιαδήποτε άλλη ιογενή λοίμωξη.

Πηγή: Έρευνα: Το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού απέναντι σε άλλες ιώσεις

Σχετικά Άρθρα

Σοκάρει καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Μέχρι 14.000 ανεμβολίαστοι θα πεθάνουν τον χειμώνα»

Freedompress

Στέλιος Λουκίδης: Αναμένουμε αύξηση στις ΜΕΘ στα τέλη Αυγούστου

Freedompress

Κορωνοϊός:27.766 τα νέα κρούσματα – 85 θάνατοι

Freedompress

Η απόλυτη υπερτροφή για τον εγκέφαλο είναι το ΡΟΔΙ

Freedompress

Κορωνοϊός: 4.701 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι, 238 διασωληνωμένοι

Freedompress

Κανέλα: Δείτε ποιες ασθένειες προλαμβάνει – Απίστευτα αποτελέσματα!

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα