Κύπρος

Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκε φόρμουλα για πτήσεις Μόσχα-ψευδοκράτος μέσω Αττάλειας

Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκε φόρμουλα για πτήσεις Μόσχα-ψευδοκράτος μέσω Αττάλειας

”Στην πρώτη πτήση θα συμμετέχει και ο Ερντογάν”

Επιμένουν στο αφήγημα των απευθείας πτήσεων ρωσικών αεροσκαφών στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας, που χαρακτήρισε τις πληροφορίες «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου».

Λεπτομέρειες των πτήσεων από τη Ρωσία προς το ψευδοκράτος δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Yeni Safak επικαλούμενη δικές της πληροφορίες. Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ οι πτήσεις Μόσχας-Αεροδρόμιο Ερκάν, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί μέσω Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ünal Üstel, ο «υπουργός» Τουρισμού Fikri Ataoğlu και ο «υπουργός» Μεταφορών Erhan Arıkli εργάστηκαν σκληρά για τις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δρομολόγιο Μόσχα-Αττάλεια-Ψευδοκράτος θα είναι καθημερινές και στην πρώτη πτήση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βήμα αυτό έγινε μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην ελληνοκυπριακή διοίκηση (Κυπριακή Δημοκρατία) Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία αναπτύσσει κινήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κοσμήτορας Μηχανικών του Πανεπιστημίου Επιστημών Κύπρου (ψευδοκράτος), Δρ. Ο Ata Atun είπε, «Έχει επιτευχθεί συμφωνία για αυτό το θέμα. Τώρα αναμένεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Εάν οι ΗΠΑ έχουν κάνει ένα βήμα, πρέπει να κάνει ένα βήμα και η Ρωσία, που είναι υποψήφια για να είναι ο δεύτερος πόλος στον κόσμο σήμερα. Αυτός είναι ο κανόνας της πολιτικής», είπε.

Υποδεικνύοντας τη Συμφωνία του Σικάγου του 1944, ο καθηγητής Atun είπε: «Η συμφωνία αναφέρει ότι πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια που έχουν δηλωθεί από τα κυρίαρχα αναγνωρισμένα κράτη. Ως εκ τούτου, η Ρωσία πρέπει να βρει εξαρχής μια φόρμουλα για αυτή τη συμφωνία. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στη γραμμή Μόσχα-Αττάλεια-Ερκάν. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, oι πτήσεις θα έχουν διπλωματικές και οικονομικές επιπτώσεις. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που να αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ έχει κάνει αυτό το βήμα που έκανε η Ρωσία να ερμηνευτεί ως διπλωματική εξέλιξη. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι «oi πτήσεις της Ρωσίας στην ΤΔΒΚ σημαίνει ότι αναγνωρίζει εν μέρει τη διοίκηση της Λευκωσίας». Ενώ οι πτήσεις προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους Ρώσους τουρίστες που είναι σχεδόν απομονωμένοι στον κόσμο, θα είναι επίσης η ψυχή του τουρισμού του ψευδοκράτους.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TÜRSAB, Ali Bilir, δήλωσε: «Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Η ΤΔΒΚ θα δέχεται απευθείας επισκέπτες από τη Ρωσία. Ωστόσο, η άποψη άλλων χωρών προς την ΤΔΒΚ θα αμβλυνθεί λίγο. Εάν η Ρωσία αναγνωρίσει επίσημα την ΤΔΒΚ στο μέλλον, θα την αναγνωρίσουν και άλλες χώρες», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο Τουρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έθιξε το θέμα των απευθείας πτήσεων από Ρωσία προς Ψευδοκράτος.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του είπε «εάν ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την τδβκ, φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι». Πρόσθεσε ότι υπάρχει και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή. «Είναι γνωστό ότι το τουριστικό δυναμικό της Ρωσίας είναι πολύ υψηλό. Μία από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος της τδβκ είναι ο τουρισμός. Πιστεύω ότι μια τέτοια ροή τουρισμού προς την τδβκ θα οδηγήσει σε ένα σοβαρό οικονομικό άλμα για την τδβκ. Είναι ήδη μια χώρα με πολύ καλές τουριστικές υποδομές». Ας ελπίσουμε, πρόσθεσε, ότι τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν από αυτή την άποψη θα οδηγήσουν το ψευδοκράτος πιο μπροστά. «Ελπίζω ότι με την αναγνώριση της τδβκ την επόμενη περίοδο, εκεί θα υπάρξει ένα πολύ διαφορετικό μέλλον».

Πάντως τις προηγούμενες μέρες ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίους, δήλωσε ότι ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης επανέλαβε ότι η θέση τους στο Κυπριακό είναι αμετάβλητη και είναι θέση αρχής, πρόσθεσε ο ΓΔ του ΥΠΕΞ. Σημειώνεται ότι ο κ. Οσάτσι, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, αναχωρεί από την Κύπρο το Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αναστασιάδης συναντήθηκε για 20 λεπτά με τον Ελπιδοφόρο

Freedompress

Τατάρ για το κυπριακό διαβατήριο: «Είναι ρατσισμός που μου το αφαίρεσαν»

Freedompress

Kύπρος: Ανακοινώνεται νέο κυβερνητικό σχήμα από τον Αναστασιάδη

Freedompress

Κύπρος: Συνεχίζει τη λειτουργία της η πρεσβεία στο Κίεβο

Freedompress

Κύπρος: Πάνω από 2.000 φωλιές θαλάσσιων χελωνών το 2021 στην περιοχή Λάρα

Freedompress

Κύπρος: Στο 45,1% η προσέλευση των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα