Οικονομία

Επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενέκρινε η Κομισιόν

Επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενέκρινε η Κομισιόν

Ευχάριστα νέα για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την Κομισιόν που ενέκρινε την ελληνική επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του φορέα εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αποζημίωση για την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Ως αποτέλεσμα των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε απότομη πτώση της κίνησης και της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης.

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ.2 στ.β της ΣΛΕΕ, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να εγκρίνει μέτρα κρατικής ενίσχυσης που χορηγούν τα κράτη μέλη για την αποζημίωση συγκεκριμένων εταιρειών ή τομέων για τη ζημία που προκαλείται άμεσα από έκτακτα περιστατικά, όπως η έξαρση του κορονοϊού.

Η EE διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο θα αποζημιώσει για τη ζημιά που συνδέεται άμεσα με την πανδημία του κορονοϊού. Διαπίστωσε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, καθώς η αποζημίωση δεν υπερβαίνει τα αναγκαία για την αποκατάσταση της ζημίας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο αποζημίωσης είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ: Έτοιμο για “δράση” το σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων

Freedompress

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Σήμερα η κηδεία του

Freedompress

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Freedompress

Κλήρωση Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ

Freedompress

Νέα Δημοσκόπηση βάζει ταφόπλακα στα πολιτικά κόμματα – Νέοι πολιτικοί Αρχηγοί περνούν το κατώφλι της Βουλής

newsroom

Τριπλή παράταση στις προθεσμίες για επίδομα θέρμανσης, μεταβιβάσεις ακινήτων και ρύθμιση χρεών της πανδημίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα