Πολιτική

Ένθερμη στήριξη της Αθήνας στον Σίσι μετά τη συνάντηση με τον Χάφταρ

Ένθερμη στήριξη της Αθήνας στον Σίσι μετά τη συνάντηση με τον Χάφταρ

Ένθερμα χαιρετίζει η Αθήνα την πρόταση που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, μετά τη συνάντησή του με τον Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ δίνει έμφαση στο σκέλος της πρότασης για «αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους» -δείχνοντας έτσι τις δυνάμεις της Τουρκίας και τους μισθοφόρους τους που βρίσκονται στην Λιβύη-, στην «ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Λιβύης», ενώ δηλώνει πως η Ελλάδα είναι παρούσα ως «άμεσα γειτονική χώρα» στη Λιβύη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την πρόταση της Αιγύπτου σχετικά με τη Λιβύη:

«Χαιρετίζουμε τη νέα πρωτοβουλία της Αιγύπτου για επίλυση του λιβυκού γόρδιου δεσμού.

Αναδεικνύει τις βασικές αρχές της διεθνούς κοινότητας όπως προβλέπονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στα Συμπεράσματα του Βερολίνου, δηλαδή το σεβασμό της ενότητας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Λιβύης.

Συμμεριζόμαστε πλήρως τις υψηλές προτεραιότητές της όπως η άμεση κατάπαυση του πυρός, η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους, ο αφοπλισμός των παραστρατιωτικών ομάδων και η επιστροφή όλων των λιβυκών συνιστωσών σε μια διαδικασία συμπεριληπτικού διαλόγου για μια συνολική πολιτική λύση.

Η αποκατάσταση της ειρήνης μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τους ίδιους του Λίβυους. Ενώ η παράταση της κρίσης εξυπηρετεί όσους τρίτους υστερόβουλα αναμειγνύονται στα εσωτερικά της, η ειρήνη θα ωφελήσει όχι μόνο τους Λίβυους, αλλά και τη σταθερότητα και ευημερία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Ελλάδα, άμεσα γειτονική χώρα, με συνέπεια και σταθερότητα παραμένει ιδιαίτερα προσηλωμένη στις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης της λιβυκής κρίσης και δηλώνει τη διάθεση και πρόθεσή της να συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην Ειρηνευτική Διαδικασία, κάτι που ήδη πράττει και με τη συμμετοχή της στην επιχείρηση IRINI».

Πηγή: Ένθερμη στήριξη της Αθήνας στον Σίσι μετά τη συνάντηση με τον Χάφταρ

Σχετικά Άρθρα

Οι διερευνητικές με την Ελλάδα ήταν τέχνασμα της Τουρκίας για να φανεί “καλό παιδί” στις ΗΠΑ

Freedompress

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επικίνδυνη στη διαχείριση εθνικών θεμάτων

Freedompress

Έρχεται Κώδικας Δεοντολογίας για δικαστές και εισαγγελείς

Freedompress

ΣΥΡΙΖΑ: Να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για θαλάσσιες ζώνες και Τουρκία

Freedompress

Δήλωση Ν. Παππά για το βόρειο τμήμα του Ε65

Freedompress

Κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλου: Διευρύνθηκε με 175 ΝΑΙ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα