Πολιτική

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: “Όταν υπάρχει άρθρο εγκληματικό για τη Δημοκρατία, ψηφίζεις όχι”

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: “Όταν υπάρχει άρθρο εγκληματικό για τη Δημοκρατία, ψηφίζεις όχι”

Ανακοίνωση εξέδωσε το πολιτικό κίνημα Ελεύθεροι Ξανά Φαίδων Βόβολης σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το επίμαχο άρθρο 191 περί ψευδών ειδήσεων.
Το Γραφείο Τύπου του κινήματος αναφέρει τα εξής:
Ολοκληρώθηκε χθες στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που περιλαμβάνει το άρθρο 191 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Σχεδόν όλοι οι φορείς τάχθηκαν κατά του επίμαχου άρθρου με την εκπρόσωπο των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων να μιλά για βάναυση προσβολή της Δημοκρατίας και τον εκπρόσωπο τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αναφέρει περιορισμό δικαιώματος έκφρασης ελεύθερης γνώμης και τη θέσπιση μίας κρατικής μόνο αλήθειας. Την αντίθεσή της εξέφρασε και η ΕΣΗΕΑ μέσω της προέδρου.
Είναι πρόδηλη λοιπόν η προσπάθεια της νυν κυβέρνησης μέσω του άρθρου 191 να καταστήσει τη λογοκρισία νόμο. Και ακόμη πιο πρόδηλη η συναίνεση κομμάτων της αντιπολίτευσης μέσω της επιφύλαξης τοποθέτησης.
Η συναινετική στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, και φυσικά του κ. Βελόπουλου ξεκάθαρα αποδεικνύει τον ρόλο τους ως κυβερνητικά δεκανίκια.
Δικαιολογίες περί ύπαρξης τροπολογιών οι οποίες θεωρούνται επιτακτικές πλέον δεν μας πείθουν. Όταν υπάρχει άρθρο εγκληματικό για τη Δημοκρατία, όπως το άρθρο 191, ψηφίζεις όχι.

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: Το πρώτο Πανελλήνιο συνέδριο του κινήματος είναι γεγονός – Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στο HOTEL RADISSON

newsroom

Δένδιας: Ζητάμε από την Τουρκία σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Freedompress

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος

Freedompress

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Είμαστε έτοιμοι για πρόσθετες παρεμβάσεις αν χρειαστεί

Freedompress

Ανακοίνωσαν lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου

Freedompress

Παναγιωτόπουλος: «Δεν θα ανεχτούμε κανένα τουρκικό ερευνητικό στα νερά μας»

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα