Πολιτική

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Πρύτανη Πανεπιστήμιου Πάτρας, για την προσέλευση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο υπό προϋποθέσεις

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Πρύτανη Πανεπιστήμιου Πάτρας, για την προσέλευση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο υπό προϋποθέσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης και ο  Τομέας Παιδείας σχετικά με τις δηλώσεις του Πρύτανη Πανεπιστήμιου Πάτρας, για την προσέλευση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο υπό προϋποθέσεις.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά», εκφράζει αποτροπιασμό για τις αποφάσεις της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, που παρεμβαίνουν στις ατομικές επιλογές των φοιτητών που αντιστέκονται στο καθεστώς ανελευθερίας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας, σε δημόσιες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής δηλώνοντας ότι: “Εάν δεν μπορούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση, -δηλαδη εάν είναι Πλήρως εμβολιασμένοι, με 1 δόση, αν έχουν νοσήσει, αν είναι υπόχρεοι σε PCR ή RAPID TEST-, τότε να μην προσέλθουν καθόλου στο Πανεπιστήμιο & αναστατώνουν την λειτουργία του.”
Το κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”, τάσσεται υπέρ της δια ζώσης λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ασφάλεια. Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας του κινήματος κ. Μάνος Καλημεράκης, θα πρέπει η σύγκλητος κάθε πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και οι πρυτάνεις αυτών, να εναρμονίζονται πλήρως με οποιαδήποτε νόμιμο υγειονομικό πρωτόκολλο θεσπίζει η πολιτεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και χωρίς προσωπικές κριτικές ή τοποθετήσεις.
Η εκπαίδευση, με φυσική παρουσία, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
Διαχωρισμοί, έμμεσες πιέσεις και προσωπικές αυθαίρετες δηλώσεις ή αποφάσεις που προκαλούν, διχάζουν και υπεραμύνονται του οποιοδήποτε κυβερνητικού αφηγήματος, δεν ταιριάζουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
Ο κ. Μπούρας, οφείλει ως ακαδημαικός, να τηρήσει πλήρως την ενδεδειγμένη στάση που αρμόζει στην θέση του, κρατώντας τις κατάλληλες αποστάσεις από οποιοδήποτε κυβερνητικό ή κομματικό αφήγημα που εμπεριέχει εκβιασμούς ή παροτρύνσεις.
Τομεάρχης Παιδείας – Μάνος Καλημεράκης

Σχετικά Άρθρα

Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο αλλά επαγρυπνούμε

Freedompress

ΦΑΙΔΩΝ ΒΟΒΟΛΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

newsroom

Ο Μητσοτάκης…άδειασε τους λοιμωξιολόγους – Τα υπερβολικά μέτρα δεν «κολλάνε» με την πορεία της πανδημίας

Freedompress

Ο Φαίδων Βόβολης καλεί στους δρόμους όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ

newsroom

Σύνοδος στο Βερολίνο: Όλο το παρασκήνιο – Ποιοι στήριξαν Ελλάδα

Freedompress

ΝΑΤΟ προς Έλληνες: Τερματίστε τις σχέσεις σας με τη Ρωσία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα