Πολιτική

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης / Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης / Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης σχετικά με θέμα που δημιούργησε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη “σατιρική” ανάρτηση καθηγητή της πολιτικής της υγείας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Ηλίας Μόσιαλος με μία προσβλητική προς τα Θεία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για “ανώδυνο σατιρικό σκίτσο”, παρομοιάζοντας μάλιστα τις ανακοινώσεις με τις κριτικές που ο αναρτών το σκίτσο δέχθηκε, με τις εκστρατείες φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Σε συνέχεια της υπερβολής του, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για “ρητή προστασία των ελευθεριών έκφρασης, σκέψης, συνείδησης και θρησκείας.”
Η διγλωσσία της παράταξης που βλέπει τα ποσοστά της να κατακρημνίζονται, αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Να υπενθυμίσουμε στο κόμμα σε ελεύθερη πτώση, πως την Ελευθερία σκέψης και έκφρασης οφείλουν να την επικαλούνται, όταν Ιατροί που μιλούν ελεύθερα ποινικοποιούνται, βάλλονται και τιμωρούνται με ανεπίτρεπτη στέρηση εργασίας και δικαιώματος στην αξιοπρεπή επιβίωση. Όχι όταν υπερφίαλοι εκπροσωπευτές αναποτελεσματικών κυβερνητικών αφηγημάτων προσβάλουν τα Θεία.
Ο δε παραλληλισμός με την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, προσβάλει πρόδηλα τη χώρα μας. Φαίνεται όμως πως η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το “Je suis Charlie” του ευρωβουλευτή του, εξαντλείται στην “ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων.”

Σχετικά Άρθρα

Νέο “show” Πολάκη εναντίον Μητσοτάκη: “Όπου να ‘ναι τελειώνεις εσύ και οι ακρίδες που έφερες..!

Freedompress

Έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού – Μάσκες παντού και επαναφορά των SMS

Freedompress

Κ.Πιερρακάκης: «Έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των SMS για μετακίνηση»

Freedompress

Γιατί ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρίγκιπα Κάρολο;

Freedompress

Επίθεση με τρικάκια και μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου

Freedompress

Ελεύθεροι Ξανά – Φαίδων Βόβολης: Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου σχετικά με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι Κρήτης

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα