Ελλάδα

«Ελεύθερα» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

«Ελεύθερα» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει 30 νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών τους επόμενους μήνες, ενώ θα επιτρέπεται η κίνησή τους στους χώρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στόχος του Μεγάλου Περιπάτου είναι η ενθάρρυνση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων αλλά και των ΜΜΜ, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης ενημερώνοντας την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ιού Covid-19.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά στα τέλη Μαΐου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ο δήμος ενθαρρύνει την ηλεκτροκίνηση, γι’ αυτό μέσα στους χώρους απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα ηλεκτροκίνητα.

Θέλουμε να επιτρέπεται η δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτροκίνητα ενώ ετοιμάζουμε να τοποθετήσουμε 30 σταθμούς φόρτισης τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στη δυνατότητα χρήσης του ποδηλάτου στους δρόμους του Μεγάλου Περιπάτου και αποδέχθηκε την πρόταση του Γ. Αμυρά (ΝΔ) για ποδηλατοβόλτα των βουλευτών όταν (ο Μεγάλος Περίπατος) τεθεί σε λειτουργία.

Πηγή: «Ελεύθερα» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικά Άρθρα

Άλιμος: Συνελήφθη ο άνδρας που «γάζωσε» πολυκατοικία – «Νόμιζα ότι με παρακολουθούσαν»

Freedompress

Καιρός Τρίτης: Κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Freedompress

Καλούν την ΕΜΑΚ που διέλυσαν λόγω εμβολίου για να σώσει την Ελλάδα από τις φωτιές

Freedompress

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία

Freedompress

Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερε 32 κιλά κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική

Freedompress

Βόλος: Άνοιξε το μαγαζί της σε δέκα πελάτες και τους σέρβιρε ποτά

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα