Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε Συμμορία Ρομά που εξαπάτησε πάνω από 260 επιχειρηματίες με «επενδυτικά προϊόντα», με τζίρο πάνω από 2 3κ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε Συμμορία Ρομά που εξαπάτησε πάνω από 260 επιχειρηματίες με «επενδυτικά προϊόντα», με τζίρο πάνω από 2 3κ. ευρώ

Σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η λεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με ηλεκτρονικές απάτες, σε βάρος τουλάχιστον 262 ανυποψίαστων πολιτών.

Η δράση τους φέρεται να είχε ξεκινήσει περίπου πριν από έναν χρόνο, το Νοέμβριο του 2021.

Η συμμορία, που ήταν καλά οργανωμένη, εξαπατούσε πολίτες οι οποίοι πλήρωναν διάφορα χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ηλεκτρονικά είδη που δεν παραλάμβαναν ποτέ.

Παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πωλητές, επιχειρηματίες και για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί έστελναν φωτογραφίες πλαστών δελτίων ταυτότητας κ.α.

Οι απατεώνες, είχαν στήσει το επιχειρησιακό τηλεφωνικό τους κέντρο, μέσα στον καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ ως δικλίδα ασφαλείας φέρονται να άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σπίτια που το στέγαζαν.

Προκειμένου να καλύπτουν τα ίχνη της και να διασφαλίζουν το απόρρητο των μεταξύ τους επικοινωνιών, χρησιμοποιούσαν τη διάλεκτο των Ρομά και κωδικές λέξεις και φράσεις καθώς και τα λεγόμενα

«Ghost Numbers» τα οποία ανήκαν στην πραγματικότητα σε «αχυράνθρωπους», αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές όπως το messenger.

Τα χρήματα τα οποία κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματα τους, τα μετέφεραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων

που εντόπιζαν και βρίσκονταν σε οικονομική ανάγκη, ενώ φρόντιζαν στις κάρτες να ενεργοποιούν το μέγιστο όριο ανάληψης..

Μάλιστα για κάθε έναν τέτοιο λογαριασμό υπήρχε και…τιμοκατάλογος, καθώς τα χρήματα τα οποία έδιναν από 200 έως 500 ευρώ, τα οποία δίνονταν από τα μέλη της οργάνωσης με δύο τρόπους.

Ο ένας τρόπος ήταν να αφήνουν στον λογαριασμό το ποσό που είχαν συνεννοηθεί είτε και απευθείας.

Μόλις ολοκλήρωναν την δράση τους, έβαζαν τους πραγματικούς δικαιούχους των λογαριασμών αυτών να δηλώσουν απώλεια ή κλοπή της κάρτας που συνδεόταν με τον λογαριασμό.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν και λογαριασμούς θυμάτων τους, που δεν είχαν χρήματα μέσα, ως ενδιάμεσους σταθμούς μεταφοράς χρημάτων από άλλες απάτες.

Κατά τις αναλήψεις των χρημάτων που έκαναν, προσπαθούσαν να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους και για αυτό φορούσαν κουκούλες και μάσκες.

Προκειμένου να μην κινούν υποψίες και αποκαλυφθεί η δράση τους , οι αναλήψεις που έκαναν έφταναν τις περισσότερες φορές, μέχρι τα 500 ευρώ τη μέρα .

Σχετικά Άρθρα

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος του χρόνου

Freedompress

Ισοβίτης για Μίχο: «Θα έδινα τη ζωή μου για να τον τιμωρήσω»

Freedompress

Θεσσαλονίκη: “Μπλόκο” σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Freedompress

Κυριακή των Βαΐων: Δείτε τι γιορτάζουμε σήμερα 17 Απριλίου

Freedompress

Τρίκαλα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 12χρονος που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνου

Freedompress

Αττική: Οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα