Υγεία

Έξαρση για τον ιό Κοξάκι: Ποιες ομάδες ανθρώπων πλήττει περισσότερο

Έξαρση για τον ιό Κοξάκι: Ποιες ομάδες ανθρώπων πλήττει περισσότερο

Tις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα

Έξαρση έχουν σημειώσει τα κρούσματα από τον ιό Κοξάκι σε παιδικούς σταθμούς της Λάρισας και των Τρικάλων με την αιτία πρόκλησης να είναι ακόμη άγνωστη. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις αρχές υγειονομικού του τόπου εξετάζουν το ζήτημα και καθησυχάζουν για τα αποτελέσματα. Ίσως ο λόγος έξαρσης του ιού να είναι τελικά και το κενό ανοσίας που είχε παρουσιαστεί μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και κάποια συρροή η οποία ενδεχομένως δεν είχε τη σωστή αντιμετώπιση και εξαπλώθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται μικρής κλίμακας επιδημική έξαρση Κοξάκι στη Λάρισα, με τον αριθμό των παιδιών που νοσούν να υπερβαίνει τη φυσιολογική για την εποχή δραστηριότητα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, Τζίνα Νταμάγκα.

Όπως σημείωσε στο ygeiamou: «Βλέπουμε οι παιδίατροι 2-3 περιστατικά κάθε μέρα στα ιατρεία μας. Η περιοχή της Λάρισας έχει πάνω από 20 παιδικούς σταθμούς και 44 δημοτικά σχολεία. Ο αριθμός δηλαδή είναι σημαντικός και κρίνουμε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι».

Σχετικά Άρθρα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τενοντίτιδα – Αιτίες, συμπτώματα & αντιμετώπιση

Freedompress

Ελληνίδα ερευνήτρια ανέπτυξε σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που «διαβάζει» τα πρώτα σημάδια της άνοιας

Freedompress

Χοληστερίνη: Τι να τρώτε για να πέσει και τι όχι – Οι φυσιολογικές τιμές

Freedompress

Ωμέγα-3: Τα έξι οφέλη του συμπληρώματος ιχθυελαίου

Freedompress

Δέρμα: Γιατί τα δάχτυλά μας αλλάζουν χρώμα; Ποια είναι τα αίτια

Freedompress

Εμβόλιο κορονοϊού: Η δοκιμή έχει μόνο 50% πιθανότητα επιτυχίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα