Οικονομία

«Έκρηξη» στην αγορά ακινήτων: Τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα

«Έκρηξη» στην αγορά ακινήτων: Τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα

Τα στοιχεία του β’ τριμήνου έδειξαν ότι η αγορά βγαίνει με φόρα από το τούνελ της πανδημίας. Τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου αποτυπώνουν την… απογείωση, ειδικά σε περιοχές όπου αναμένονται σημαντικά έργα υποδομών, όπως για παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2,813€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 550€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Ευρυτανίας με +24%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Ηλείας με -10,2%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο πεδίο των μισθώσεων, αν και υπάρχει η άποψη ότι η επιστροφή των βραχυχρόνιων μισθώσεων προκαλεί στρεβhλώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι αν και στο Κέντρο της Αθήνας, δεν καταγράφονται αυξήσεις, η τιμή ανά τ.μ. παραμένει στα ύψη και κοντράρεται στα ίσα με περιοχές- φιλέτα του Λεκανοπεδίου.

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,29€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 29,5€/τ.μ. Δυναμική είναι η επιστροφή στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ παρά τη “βουτιά” στις Κυκλάδες, η ζητούμενη τιμή παραμένει πάνω από τα 15€/τ.μ.

Υπό άλλες συνθήκες, άπαντες θα μιλούσαν για… τρένο χωρίς επιστροφή. Ωστόσο, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και ακολούθως στο κόστος οικοδομής σκιάζουν την ατμόσφαιρα. Αφήνοντας κανείς στην άκρη την εκρηκτική άνοδο του πετρελαίου, δεν μπορεί παρά να σταθεί στην αυξημένη τιμή του χάλυβα (38%), του αλουμίνιου (47%), του χαλκού (19%). Αυξήσεις, που ξεπερνούν το 4%, καταγράφονται και σε τούβλα, ξυλεία, πετρώδη υλικά…

Πηγή: «Έκρηξη» στην αγορά ακινήτων: Τα ενοίκια και οι τιμές πώλησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις που «κουρεύουν» το φόρο εισοδήματος

Freedompress

Πως να γράψεις ένα ή περισσότερα EBooks & να τα πουλάς Online!

Freedompress

Σχέδια για πιθανή παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Freedompress

Κοντά σε συμφωνία Δημόσιο-Cosco για το επιπλέον 16% του ΟΛΠ

Freedompress

Ρύθμιση 120 δόσεων για πληγέντες από την πανδημία-Τελευταία ευκαιρία ο Οκτώβριος

Freedompress

Wall Street: Ιδανικό κλείσιμο της εβδομάδας – Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα