Κύπρος

Εκλογές Εκκλησίας Κύπρου – Κυνήγι «φιλορώσων»… μαγισσών

Εκλογές Εκκλησίας Κύπρου – Κυνήγι «φιλορώσων»… μαγισσών

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι διακρίνονται από τους φερόμενους δημοσιογράφους επειδή δεν τους «δαιμονίζουν» εμπάθειες κι εμμονές.

Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει σε δημοσιεύματα αναφορικά με τις εκλογές Αρχιεπισκόπου στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και σε ανταποκρίσεις στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος».

«Ειδικός» συντάκτης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, με «ειδικότητα» μάλλον να «επιτίθεται» στους πατριώτες, επιμένει σε δημοσιεύματά του, σαν να έχει κάποια «υψηλή» πρόσβαση, πως γνωρίζει ποιον «τύπο» ιεράρχη επιθυμούν Αθήνα και Ουάσιγκτον να δουν επόμενο αρχιεπίσκοπο Κύπρου κι αραδιάζει μία σειρά από αυτονόητα σαν δήθεν βέβαιη πληροφόρηση.

Ωστόσο, όσο κι προκαλεί «συμπάθεια» και «κατανόηση» η αγωνιώδης προσπάθεια μιας επαρχιώτικης δημοσιογραφίας, που ασκείται μέσω μίας κυπριακής φυλλάδας που εξυμνούσε τον Ερντογάν, να δείξει ότι «γνωρίζει» και ίσως «καθορίζει», το απαράδεκτο είναι να χαρακτηρίζονται αυθαίρετα ως «φιλορώσοι» συγκεκριμένοι Κύπριοι ιεράρχες.

Και δεν περιορίζεται αυτή η διάδοση μόνο από την κυπριακή φυλλάδα, αλλά διαδίδεται και μέσα από το «Πρώτο Θέμα».

Το Tribune έχει τοποθετηθεί ήδη σχετικά. Διαβάστε εδώ: Ρωσική προβοκάτσια με στόχο τον Ταμασού

Το Tribune, μία ιστοσελίδα που από την πρώτη της ημέρα, πριν δέκα σχεδόν χρόνια, έχει αποδείξει τον πατριωτισμό της και τη σθεναρή υποστήριξή της στις συμμαχίες του Ελληνισμού με τις δυτικές δυνάμεις, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μία ιστοσελίδα που στάθηκε απέναντι στους Ρώσους όρθια και δυναμικά όταν κανένας άλλος δεν τολμούσε να τα «χώσει» στο «ξανθό γένος», το Tribune ως καθαρός παίκτης πολύ σοβαρά και σθεναρά έχει γράψει και για τις εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου. Με την εξής διαφορά: Το Tribune ποτέ δεν «κατηγορήθηκε» για «γιουσουφάκι» των Τούρκων.

Το Tribune μπορεί να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες του ότι η Αθήνα δεν δίνει «γραμμή» για «πρόσωπο» κι όποιος στη Λευκωσία διαδίδει ότι γνωρίζει κάποια υποτιθέμενη αθηναϊκή γραμμή, ή ψεύδεται ή είναι μυθομανής «παραγοντίσκος».

Υ.Γ.: Για να «φρεσκάρουμε» μνήμες:

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Χειροπέδες σε 67χρονο για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά

Freedompress

Κύπρος – Χαραλαμπίδου: Ψέματα και bullying από Προδρόμου – Τον καλεί σε απολογία

Freedompress

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ και Βασιλιά της Ιορδανίας

Freedompress

Κ.Μητσοτάκης – Ν.Χριστοδουλίδης: Κυπριακό και τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης

Freedompress

Ερντογάν: «Δεν θα αργήσει η αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων από άλλες χώρες»

Freedompress

Παρατείνονται οι κυρώσεις κατά Τούρκων για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα