Ελλάδα

Εικοσαήμερη αποχή ξεκινούν οι συμβολαιογράφοι από τις 30 Μαΐου

Εικοσαήμερη αποχή ξεκινούν οι συμβολαιογράφοι από τις 30 Μαΐου

Εικοσαήμερη απόχη από 30.5.2022 μέχρι τις 20.6.2022 αποφάσισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου κατά την πρωτοφανή σε μαζικότητα Γενική Συνέλευσή τους η οποία διήρκεσε πάνω από 6 ώρες.

Οι συμβολαιογράφοι κατέρχονται σε απόχη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστήσει υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων από τις 30 Μάιου 2022, χωρίς να επιλυθούν προηγουμένως σωρεία νομικών και τεχνικών προβλημάτων που εκκρεμούν.

Οι ενστάσεις των συμβολαιογράφων για την καθιέρωση, ως μόνου τρόπου καταχώρισης των μεταγραπτέων πράξεων και συμβολαίων, τον ηλεκτρονικό, καθώς πέραν των προβλημάτων που δεν έχουν επιλυθεί, έχουν την άποψη ότι η ασφάλεια των συναλλαγών καθώς και η δυνατότητα επιλογής των συμβαλλομένων πρέπει να επιτρέπει και δια της φυσικής παρουσίας καταχώριση.

Ειδικότερα, ζητούν να επιλυθούν όλα τα θέματα, τεχνικά και νομικά για την ηλεκτρονική καταχώριση και να είναι επιτρεπτό στον πολίτη να επιλέγει τον τρόπο που επιθυμεί.

Με τον Σύλλογο της Αθήνας, Πειραιά κ.λπ. συντονίζονται ήδη και οι λοιποί Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι άλλων περιοχών (μερικοί εκ των οποίων ήδη απέχουν) και αναμένεται η προκηρυχθείσα από 30.5.2022 αποχή να είναι πανελλαδική.

 

Σχετικά Άρθρα

Παυλάκης: Έρχεται νέο κύμα κορονοϊού – “Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα – Ποιες παρελάσεις;”

Freedompress

Πάτρα: Αγωνία για τη 4χρονη που νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα–”Μάχη” για να την κρατήσουν στη ζωή

Freedompress

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Freedompress

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των βασικών ελευθεριών

Freedompress

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση αύριο στην Αττική

Freedompress

Σφοδρή επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα για το ζήτημα της μειονότητας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα