Οικονομία

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη μόνη ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη μόνη ρύθμιση οφειλών που είναι ενεργή

Πώς θα τακτοποιήσετε παλαιές και νέες οφειλές σε 24 – 48 μηνιαίες δόσεις και θα γλυτώσετε από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Δυνατότητα ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο σε έως και 24 ή 48 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 ευρώ προσφέρει η Εφορία την ώρα που τα χρέη εξακολουθούν να διογκώνονται. Στην ουσία, στη διάθεση των 4 εκατομμυρίων οφειλών είναι μόνο η πάγια ρύθμιση, η οποία ωστόσο λύνει προβλήματα όταν τα χρέη μικρά και όχι όταν έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Την ώρα που 9 στους 10 οφειλέτες της Εφορίας εμφανίζονται με χρέη έως 10.000 ευρώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν μια (και μοναδική) ευκαιρία να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τακτοποιώντας παλαιές και νέες οφειλές σε έως 24 δόσεις και να γλυτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών και από πλειστηριασμούς ακινήτων. Μπορούν δε να εξοφλήσουν τυχόν απλήρωτες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές τους από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ βεβαιωμένες εντός του 2023. Επίσης, μέχρι και σε έως 48 δόσεις μπορούν να ρυθμιστούν τα έκτακτα χρέη, από φόρους κληρονομιάς, πρόστιμα της Εφορίας κ.λπ.

Προσοχή όμως: Οι μηνιαίες δόσεις επιβαρύνονται με τόκους υπολογιζόμενους με ετήσια επιτόκια 4,37% εάν επιλεγούν μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις και 5,37% εάν επιλεγούν 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση στα ακόλουθα βήματα, στην εφαρμογή του συστήματος Τaxisnet, μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ.

Σχετικά Άρθρα

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ όσοι δεν δηλώνουν την πραγματική εικόνα της περιουσίας τους – Η «παγίδα» μέσω Κτηματολογίου

Freedompress

Τουρισμός: Πέραν των προσδοκιών αποδείχτηκε η φετινή κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Freedompress

Πως έκλεισαν οι Dow, Nasdaq και S&P 500 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Freedompress

Φορολογικό νομοσχέδιο: “Παραθυράκι” για επίλυση εκκρεμοτήτων ανοίγει το Υπουργείο Οικονομικών για τους φορολογούμενους

Freedompress

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ A21: Σήμερα κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Freedompress

Βρετανία: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα νομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα