Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου με σαλμονέλα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπιφτέκι κοτόπουλου με σαλμονέλα

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκι κοτόπουλου το οποίο είχε σαλμονέλα. Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά το μπιφτέκι κοτόπουλου 140γρ κατεψυγμένο, σε συσκευασία βάρους 1Kg, με ημερομηνία κατάψυξης 08/06/2022, LOT:000-22-159-001 και ανάλωση έως 08/06/2023, που παράγεται από την βιομηχανία κρεατοσκευασμάτων «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ, ΒΙΚΡΕ».

Η ανακοίνωση του Φορέα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: Μπιφτέκι κοτόπουλο 140γρ κατεψυγμένο, σε συσκευασία βάρους 1Kg, με ημερομηνία κατάψυξης 08/06/2022, LOT:000-22-159-001 και ανάλωση έως 08/06/2023, που παράγεται από την βιομηχανία κρεατοσκευασμάτων «ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ, ΒΙΚΡΕ». Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: 1.497 κρούσματα σήμερα – 510 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι

Freedompress

Ανήλικες συμμορίες: Δύο συλλήψεις ανηλίκων με μαχαίρια στο Βύρωνα

Freedompress

Γρεβενά: Συνελήφθη 28χρονος για βιασμό ανήλικης

Freedompress

Κακοκαιρία Μήδεια: Έρχεται ισχυρή επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Freedompress

Θεσσαλονίκη -Τραγωδία: Πέθανε 28χρονη νεαρή μητέρα δίδυμων παιδιών, εμβολιασμένη από κορωνοϊό

Freedompress

Λάρισα, Γιατροί Νοσοκομείου σε Τσίπρα: Δραματική η κατάσταση – Πλήρεις όλοι οι θάλαμοι ΜΕΘ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα