Κόσμος

ΕΕ: Οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν τη μαντίλα στο χώρο εργασίας

ΕΕ: Οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν τη μαντίλα στο χώρο εργασίας

Οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση μαντίλας, εφόσον πρόκειται για μια γενική απαγόρευση που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων

Οι εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να απαγορεύουν τις μαντίλες αρκεί να είναι μια γενική απαγόρευση που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων, ανέφερε σήμερα το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο, η τελευταία απόφαση σε ένα θέμα που διχάζει την Ευρώπη εδώ και χρόνια.

Η υπόθεση αφορούσε μια μουσουλμάνα που ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να φορά μαντίλα όταν έκανε αίτηση για εκπαίδευση έξι εβδομάδων σε βελγική εταιρία.

Η εταιρία ανέφερε ότι έχει έναν κανόνα ουδετερότητας, το οποίο σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται κανένα κάλυμμα κεφαλής στους χώρους της, είτε είναι κασκέτο, σκούφος ή μαντίλι. Η γυναίκα προσέφυγε σε βελγικό δικαστήριο, το οποίο στη συνέχεια ζήτησε τη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ευθεία διάκριση σε μια τέτοια απαγόρευση.

«Ο εσωτερικός κανονισμός μιας επιχείρησης που απαγορεύσει τη εμφανή χρήση θρησκευτικών, φιλοσοφικών ή πνευματικών συμβόλων δεν συνιστά ευθεία διάκριση εάν εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζόμενους με γενικό και μη διαφοροποιημένο τρόπο», ανέφεραν οι δικαστές.

Το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε πέρυσι ότι οι εταιρίες της ΕΕ μπορούν να απαγορεύσουν στους εργαζομένους να φορούν μαντίλα υπό συγκεκριμένες συνθήκες, εάν χρειάζεται να το κάνουν για να παρουσιάσουν μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες τους.

Στη Γερμανία, οι απαγορεύσεις για τη μαντίλα στις γυναίκες αποτελούν αμφιλεγόμενο ζήτημα εδώ και χρόνια, και αφορούν κυρίως υποψήφιες εκπαιδευτικούς σε δημόσια σχολεία. Η Γαλλία απαγόρευσε τη χρήση της μαντίλας στα δημόσια σχολεία το 2004.

Σχετικά Άρθρα

Μια εξέγερση είναι πιθανή στη Γαλλία ενόψει ενός τρίτου lockdown!

Freedompress

ΗΠΑ: Νοσοκομείο αρνείται να μεταμοσχεύσει καρδιά σε ασθενή επειδή είναι ανεμβολίαστος

Freedompress

Μπλίνκεν: «Αν η Ρωσία επιλέξει να ενεργήσει επιθετικά θα απαντήσουμε»

Freedompress

ΠΟΥ: Αυστηρό μήνυμα επιστημόνων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τα ταξίδια

Freedompress

Κορωνοϊός: Εντεκα νέα κρούσματα στην Κύπρο

Freedompress

Γαλλία: Πέθανε ο Λουκ Μοντανιέ, ιολόγος με βραβείο Νόμπελ Ιατρικής που ανακάλυψε τον ιό του AIDS -Πολέμιος των εμβολίων για τον Covid

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα