Κόσμος

Δράμα στον Καναδά: Πολίτες κάνουν αιτήσεις ευθανασίας για να ξεφύγουν από τη φτώχεια

Δράμα στον Καναδά: Πολίτες κάνουν αιτήσεις ευθανασίας για να ξεφύγουν από τη φτώχεια

Ο Καναδάς μπορεί να είναι μια από τις πρώτες χώρες που επιτρέπουν την υποβοηθούμενη ευθανασία σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως η νέα χαλάρωση νόμων που πέρασε, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί λύση για τους φτωχούς, ώστε να βρουν διέξοδο από την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σύμφωνα με το telesurenglish.net, ορισμένοι άνθρωποι που εντάσσονται στην κατηγορία για υποβοηθούμενη ευθανασία, την επιλέγουν ως λύση, επειδή έχουν εξαθλιώσει οικονομικά. Χαρακτηριστικά, μια γυναίκα στο Οντάριο, επέλεξε για ευθανασία επειδή τα επιδόματα στέγασης δεν της επέτρεπαν να αποκτήσει ένα σπίτι για να ζήσει και να αποφύγει τις ακρωτηριαστικές αλλεργίες. «Η κυβέρνηση με βλέπει ως αναλώσιμη, κλαψιάρα, άχρηστη, απόβρασμα», δήλωσε αυτή η γυναίκα, η οποία άφησε επιστολές-αποδείξεις μιας απεγνωσμένης αναζήτησης βοήθειας από την κυβέρνηση για πάνω από δυο χρόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα λοιπόν, το 2016, με την έγκριση του νομοσχεδίου C-14, ενός νόμου που επιτρέπει την ιατρική ευθανασία και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία με βοήθεια γιατρού, το Κοινοβούλιο αποφάσισε πως το καναδικό κράτος θα καλύψει τα έξοδα της ευθανασίας για τα άτομα που πάσχουν από ανίατη ασθένεια, με προβλέψιμο φυσικό θάνατο και που δεν έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν οικονομικά τη διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Τζόρτζ Σόρος: Η Ρωσία φέρεται να εκδίδει ένταλμα σύλληψής του – Η Κίνα τον χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτη»

Freedompress

Γερμανία: Ανοίγουν σχολεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων

Freedompress

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς λύση για τις 10 εκατ. έξτρα δόσεις της Pfizer

Freedompress

Ραφαέλ Γκρόσι: Προγραμματισμένες συνομιλίες στο Ιράν για τα πυρηνικά

Freedompress

Ερντογάν: Μας είναι αδιάφορες οι κυρώσεις της ΕΕ

Freedompress

Τουρκία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα