Πολιτική

Διαπίστευση στη Βουλή με πλαστή ταυτότητα ζήτησε ο Φουρθιώτης- Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος

Διαπίστευση στη Βουλή με πλαστή ταυτότητα ζήτησε ο Φουρθιώτης- Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος

Ο Μένιος Φουρθιώτης έστειλε δικαιολογητικά στη Βουλή για να πάρει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη – Μεταξύ των εγγράφων έστειλε βιογραφικό και τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που αποδείχθηκε πλαστή

Φάκελο στην Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη αναμένεται να στείλει και η Βουλή των Ελλήνων με το ερώτημα της πιθανής εξαπάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του έτος ο Μένιος Φoυρθιώτης επιχείρησε να αποσπάσει διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη στέλνοντας στο γραφείο τύπου της Βουλής τα σχετικά δικαιολογητικά.

Μεταξύ των εγγράφων απέστειλε βιογραφικό και την δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ η οποία όπως πρόσφατα αποδείχθηκε είναι πλαστή.

Η εξέταση του σχετικού αιτήματος εκκρεμούσε από τότε, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο Φουρθιώτης έχει πλαστογραφήσει την ταυτότητα της ένωσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας απάτης.

Τι αναφέρει η Βουλή σε ανακοίνωσή της

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής: «Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ. Μαινάνδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της

ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη»

Πηγή: Διαπίστευση στη Βουλή με πλαστή ταυτότητα ζήτησε ο Φουρθιώτης- Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος

Σχετικά Άρθρα

Κ.Ζέρβας: «Το lockdown δεν αποδίδει στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο»

Freedompress

ΝΔ για Πολάκη: Είναι το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα

Freedompress

Νότης Μηταράκης: «15.853 αιτήσεις για άσυλο οι 11.000 απορρίφθηκαν – Άλλο πρόσφυγας κι άλλο οικονομικός μετανάστης»

Freedompress

Κ.Μητσοτάκης: «Η διασκέδαση δεν θα ανοίξει μέχρι το Πάσχα» – Οριστικό τέλος για χιλιάδες μπαρ & κλαμπ

Freedompress

Φαίδων Βόβολης για τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι: Το tweet συμπαράστασης του Επικεφαλής του κινήματος Ελεύθεροι Ξανά

newsroom

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το άνοιγμα των σχολείων – Την Τρίτη οι τελικές ανακοινώσεις

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα