Υγεία

Δείτε ποίο πράσινο φρούτο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Δείτε ποίο πράσινο φρούτο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

  1. Βοηθούν στην πέψη

Τα ακτινίδια έχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη. Επίσης, περιέχουν ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη και μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της πρωτεΐνης. Πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι το εκχύλισμα ακτινιδίου που περιέχει ακτινιδίνη ενίσχυσε σημαντικά την πέψη των περισσότερων πρωτεϊνών.

  1. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτα βιταμίνη C, τα ακτινίδια παρέχουν περίπου το 273% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C σε μόλις μία κούπα. Η βιταμίνη C είναι σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αποτροπή των παθήσεων. Μία μελέτη είχε βρει ότι τα ακτινίδια μπορεί να υποστηρίζουν την ανοσολογική λειτουργία και να μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης ασθενειών όπως το κρυολόγημα και η γρίπη, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για ομάδες κινδύνου όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και τα μικρά παιδιά.

  1. Συμβάλλουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Τα ακτινίδια δεν παρέχουν απλώς μια επιπλέον ενίσχυση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά μας βοηθούν να ελέγξουμε και την αρτηριακή μας πίεση. Μελέτη του 2014 βρήκε ότι οι βιοενεργές ουσίες σε τρία ακτινίδια ημερησίως μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από ό,τι ένα μήλο την ημέρα. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να σημαίνει χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεων που μπορούν να προκληθούν από την υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και το έμφραγμα.

  1. Προστατεύουν από απώλεια της όρασης

Ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι η κύρια αιτία απώλειας της όρασης και τα ακτινίδια μπορεί να βοηθούν στην προστασία των ματιών από αυτή. Μελέτη έχει βρει ότι με την κατανάλωση τριών μερίδων του φρούτου αυτού καθημερινά, ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας μειώθηκε κατά 36%. Στην επίδραση αυτή θεωρείται ότι συνεισφέρουν τα υψηλά επίπεδα ζεαξενθίνης και λουτεΐνης που περιέχονται στα ακτινίδια.

Πηγή: Δείτε ποίο πράσινο φρούτο βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Σχετικά Άρθρα

Γιατί ψηλώνουμε περισσότερο από το παρελθόν; Τι λένε επιστήμονες

Freedompress

Τεχνητή νοημοσύνη: Kάνει πλέον και διαγνώσεις των καταγμάτων

Freedompress

Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι ψυχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Freedompress

Φρένο στην χλωροκίνη και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Freedompress

Έτσι θα τελειώσει η πανδημία – Το επικρατέστερο σενάριο

Freedompress

Εμβολιασμοί: Πάνω από 300.000 πολίτες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα