Πολιτισμός

Capital Link: Διοργανώνει webinar για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

Capital Link: Διοργανώνει webinar για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

Ψηφιακή συζήτηση – webinar με θέμα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα» διοργανώνει η Capital Link την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της ίδρυσης της Εδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και της ανάληψης καθηκόντων του πρώτου καθηγητή Γιώργου Αναγνώστου.

Το συνέδριο, που θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή και την ομιλία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται πως με στόχο τη συντήρηση της πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση για τη νεότερη Ελλάδα στο εξωτερικό η τοπική ελληνική κοινότητα και το Ohio Hellenic Paideia (OHP, Columbus Ohio, USA), με βασικό δωρητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την περίοδο 2015-2020 έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης προκειμένου να διασώσουν και να διατηρήσουν εσαεί τη λειτουργία του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, η λειτουργία ενός μέρους του οποίου ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί.

Η Έδρα πήρε το όνομά της από τον πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον εκλιπόντα Μιλτιάδη Μαρινάκη, προς τιμήν της μνήμης του, ο οποίος ήταν γνωστός φιλάνθρωπος και ενέπνευσε στον κ. Μαρινάκη την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το καθήκον απέναντι στην ελληνική παράδοση και στον πολιτισμό. Στο webinar θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και επιφανείς καθηγητές που διδάσκουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια τη μητρική μας γλώσσα και τον πολιτισμό μας, συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα και εργάζονται για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της Διασποράς και των αμερικανών φοιτητών με τη χώρα μας.

Πηγή: Capital Link: Διοργανώνει webinar για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

Σχετικά Άρθρα

Αίγυπτος: Κορυφαία ανακάλυψη, βρέθηκαν 85 αρχαίοι τάφοι, 4.500 χρόνων – Τα πιστοποιητικά θανάτου ήταν γραμμένα στα αρχαία ελληνικά

Freedompress

Σχέδιο δράσης για τουριστική αξιοποίηση του Τύμβου Καστά και της Αμφίπολης

Freedompress

Κινηματογράφος: Επιπλέον χρηματοδοτήσεις σε σενάρια και ταινίες

Freedompress

Θραύσμα παπύρου με κείμενο από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, στο Μουσείο Γκεττύ!

Freedompress

Νεμρούτ Νταγκ: Οι άγρυπνοι φύλακες του χαμένου Ελληνισμού!

Freedompress

Που βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά στα οποία γιάτρευε τις πληγές του ο Ηρακλής; (βίντεο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα