Κύπρος

Αθωώθηκε 30χρονος για την απαγωγή και τον βιασμό γυναικάς στην Πάφο

Αθωώθηκε 30χρονος για την απαγωγή και τον βιασμό γυναικάς στην Πάφο

Σύμφωνα με το sigmalive.com το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου εξέδωσε αθωωτική απόφαση σε υπόθεση που ο κατηγορούμενος, αντιμετώπιζε κατηγορία για βιασμό και απαγωγή γυναίκας. Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παραπονούμενη είναι υπήκοοι τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα, με πολυσέλιδη απόφαση του την Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου αποτελούμενο από τους δικαστές Δημήτριο Κίτσιο πρόεδρο, Μάρω Παπαδήμα και Ειρήνη Δημητρίου πάρεδρους, αθώωσε 30χρονο κατηγορούμενο για βιασμό και απαγωγή.

Τα αδικήματα κατ’ ισχυρισμό της παραπονούμενης διαπράχθηκαν το 2019 στην Πάφο, στο σπίτι του κατηγορουμένου. Το Κακουργιοδικείο, με λεπτομερή ανασκόπηση της μαρτυρίας ενός μάρτυρα κατηγορίας φίλου της παραπονούμενης, της ίδιας της παραπονούμενης αλλά και του κατηγορούμενου ο οποίος κατέθεσε ενόρκως, κατέληξε σε ευρήματα αναξιοπιστίας της εκδοχής της παραπονούμενης και αξιοπιστίας της εκδοχής του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως η παραπονούμενη απέκρυψε σοβαρά στοιχεία στις καταθέσεις της στην Αστυνομία.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε το Δικαστήριο, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής της, υπήρξε παγίδευση του κατηγορουμένου από την παραπονούμενη με σκοτεινό το ρόλο του φίλου της, ο οποίος δεν δίστασε να κατασκευάσει μαρτυρία ακόμα και κατά την ακροαματική διαδικασία κατά την αντεξέτασή του από την συνήγορο του κατηγορουμένου προκειμένου να γίνει πιστευτός στο Δικαστήριο.

Παραπονούμενη και μάρτυρας κατηγορίας, χειρίστηκαν το θέμα σε συνεννόηση για να αποσπάσουν χρήματα από τον κατηγορούμενο, κατέληξε το Κακουργιοδικείο.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου δεν δίστασε να ψέξει στην απόφαση του και τη στάση των ανακριτικών αρχών να μην διερευνήσουν, ενώ είχαν την δυνατότητα, ισχυρισμούς του κατηγορουμένου που έδωσε από την αρχή κατά την ανακριτική του κατάθεση στην Αστυνομία.

Την υπόθεση για το Γενικό Εισαγγελέα παρουσίασε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χ’Κύρου ενώ τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε η ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου.

Συνεπεία των ευρημάτων του, το Κακουργιοδικείο απέρριψε και τις δύο κατηγορίες βιασμού και απαγωγής εναντίον του κατηγορουμένου και αθώωσε τον κατηγορούμενο. H δίκη ξεκίνησε το 2019 αλλά διακόπηκε για να αρχίσει εκ νέου όταν άλλαξε η σύνθεση του Δικαστηρίου, εξ αιτίας παραίτησης ενός εκ των μελών της.

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνία Δένδια-Χριστοδουλίδη για Κυπριακό-Ανατολική Μεσόγειο

Freedompress

Κατεχόμενα – «Συντεχνία» δασκάλων: «Δεν μας εκπροσωπεί ο Τατάρ» – «Η θέση των Τουρκοκυπρίων είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Freedompress

Ρωσία – ΥΠΕΞ: Η ΕΕ απαγόρευσε στον Ν.Αναστασιάδη να συναντηθεί με τον Σεργκέι Λαβρόφ!

Freedompress

Προκαλούν και πάλι: Τουρκικές πηγές μιλάνε για δύο ξεχωριστά κράτη στο Κυπριακό

Freedompress

Λευκωσία: Θλιβερή η τήρηση ίσων αποστάσεων από ΓΓ ΟΗΕ

Freedompress

Κύπρος: Ρώσοι διαδήλωσαν υπέρ της εισβολής στην Ουκρανία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα