Υγεία

Αποκάλυψη – Σοκ: 4 θάνατοι στην Πάτρα από τον φονικό μύκητα Candida Auris

Αποκάλυψη – Σοκ: 4 θάνατοι στην Πάτρα από τον φονικό μύκητα Candida Auris

Σε μια αποκάλυψη – σοκ προχώρησε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου αφού όπως είπε στην Πάτρα έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι από τον φονικό μύκητα Candida Auris, την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που πλέον αποτελεί την νούμερο ένα ανησυχία των ειδικών.

Η κα. Μαστοράκου μιλώντας στον Max Fm και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» τόνισε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας

και αν μεταδοθεί σε σοβαρά πάσχων ασθενή ασθενή ή ανοσοκατασταλμένο τότε υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να αποβεί θανατηφόρος αφού παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στην θεραπεία.

Μοναδικός μας όπλο σύμφωνα με την κα. Μαστοράκου αποτελούν τα μέτρα υγιεινής τα οποία πρέπει να παραμείναν γιατί μας σώζει από αυτούς τους κινδύνους.

Όσο για τα νοσοκομεία θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις , ωστόσο θα πρέπει να μην υπάρξει πανικός στους πολίτες καθώς αποτελεί σπάνιο μύκητας, αλλά όταν βρεθεί στο κατάλληλο χώρο και με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.

Σχετικά Άρθρα

Εγκεφαλικό Eπεισόδιο: Ο καρπός που μειώνει τον κίνδυνο – 5 την ημέρα αρκούν

Freedompress

Μπουρλά: Δεν έχω εμβολιαστεί ακόμα, προηγούνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη!

Freedompress

Ποιο είναι το φρούτο που διώχνει το λίπος-Ένα την ημέρα… φτάνει

Freedompress

Μπύρα: Δείτε τι καλό συμβαίνει στην καρδιά αν πίνετε 1-2 ποτήρια την ημέρα

Freedompress

Νοσηλεύτρια: «Υπογράψτε μου ότι δεν θα πάθω τίποτα αν κάνω το εμβόλιο» – Εξαδάχτυλος: «Είμαι πλαστικός χειρουργός»!-Βίντεο

Freedompress

ΕΟΔΥ: 2.562 νέα κρούσματα – 7 θάνατοι, 124 οι διασωληνωμένοι

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα