Κύπρος

Aντι-Navtex από Λευκωσία στην τουρκική Navtex για το Ορούτς Ρεϊς-Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ενιαίο δόγμα Κύπρου-Ελλάδος

Aντι-Navtex από Λευκωσία στην τουρκική Navtex για το Ορούτς Ρεϊς-Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ενιαίο δόγμα Κύπρου-Ελλάδος

Αντι-Νavtex εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για την Navtex της Τουρκίας που αφορά το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο θα διεξάγει έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, αναφέρει πριν λίγο το ΚΥΠΕ.

Σε ενημέρωση αναφέρεται ότι η Κύπρος εξέδωσε αντι-Navtex ενημερώνοντας ότι η Navtex της Τουρκίας παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η τουρκική Navtex επηρεάζει σε μικρό βαθμό την κυπριακή ΑΟΖ, στα βόρεια της Κύπρου, από την κατεχόμενη Κερύνεια προς την Τουρκία.

Είναι αντιληπτό ότι η Τουρκία μέσω των «περιπλανήσεων» των ερευνητικών της πλοίων στην Ελληνική και Κυπριακή υφαλοκρηπίδα, οριοθετεί τις διεκδικήσεις της με βάση το όραμα του Ερντογάν, αυτό της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Αυτή η ενέργειά της έχει επίσης ως σκοπό, αφενός η Τουρκία να διεξάγει έρευνες για την ύπαρξη ή όχι εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος υδρογονάνθρακα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Καστελορίζου-Κρήτης-Κύπρου, αφετέρου να αποκόψει τη θαλάσσια συνέχεια της Ελληνικής με την Κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες βάση του «χάρτη της Σεβίλλης», «συνορεύουν».

Χοντραίνει λοιπόν η κόντρα στην Κύπρο μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, και είναι πλέον πασιφανές ότι ο ελληνισμός θα κονταροχτυπηθεί με την ισλαμική Τουρκία αρχικά σε αυτήν την περιοχή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποκαλούμενο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά. Διότι σε περίπτωση κρίσης κανείς στην κυριολεξία δεν πρόκειται να μας βοηθήσει, εκτός εάν βοηθηθούμε μόνοι μας.

Έτσι οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν τον τρόπο για να το ενεργοποιήσουν και μάλιστα γρήγορα, διότι πολύ σύντομα η κατάσταση με τον εξοπλισμό μαμούθ της Τουρκίας θα είναι μη αναστρέψιμη.

Αν καταφέρουμε δε ως ελληνισμός να επιτύχουμε μέσω του αγωγού φυσικού αερίου East Med, την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης, με τα παράκτια κράτη όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, τότε οι Τούρκοι θα έχουν απέναντι μας πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο συνεχής εξοπλισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αεροσκάφη, πλοία ή πυραύλους Κρουζ, έχει απομακρύνει ένα μέρος παλαιότερων επιφυλάξεων των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, για την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης που θα ελέγχει τον αγωγό στην περιοχή, απαγορεύοντας στους Τούρκους να “σουλατσάρουν” ανενόχλητοι στην Α.Μεσόγειο.

Επίσης σήμερα, θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ πραγματικοί αμυντικοί μηχανισμοί από τις ίδιες χώρες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούν ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και οι τζιχαντιστές.

Στην Τουρκία του Ερντογάν βασιλεύει ο παραλογισμός και η αμετροέπεια, η οποία, με την παρούσα κατάσταση θα μετουσιωθεί κάποια στιγμή σε πράξη στην Α.Μεσόγειο και ίσως και στο Αιγαίο, και τότε οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι για τα πάντα με τους Τούρκους.

Πηγή: Aντι-Navtex από Λευκωσία στην τουρκική Navtex για το Ορούτς Ρεϊς-Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ενιαίο δόγμα Κύπρου-Ελλάδος

Σχετικά Άρθρα

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου δίπλα στους στρατιώτες της πράσινης γραμμής

Freedompress

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στηρίζει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Freedompress

Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν υλοποιεί τα ψηφίσματα των ΗΕ

Freedompress

Φρίκη στην Κύπρο: Σε κατάσταση σήψης εντοπίστηκε βρέφος – Ήταν σε σακούλα σε δημόσιες τουαλέτες

Freedompress

Κύπρος: Ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο

Freedompress

Κύπρος: Έως 6 μήνες θα περιμένει το Ανώτατο Δικαστήριο η Βρετανίδα για τον ψευδή “ομαδικό βιασμό”

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα