Κόσμος

Αγωγή Moderna κατά Pfizer – BioNTech για την πατέντα των εμβολίων mRNA

Αγωγή Moderna κατά Pfizer – BioNTech για την πατέντα των εμβολίων mRNA

Ο CEO της Moderna, Stéphane Bancel, ανέφερε ότι η εταιρεία προσπαθεί μέσω των ενεργειών αυτών να προστατέψει μία τεχνολογία η οποία κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις

H αμερικανική Moderna μηνύει την επίσης αμερικανική Pfizer και την γερμανική εταίρο της τελευταίας, BioNTech για παραβίαση της νομοθεσίας περί τεχνολογικών πατεντών όσον αφορά την πλατφόρμα mRNA, μέσω της οποίας κατασκευάστηκε το εμβόλιο των δύο εταιρειών κατά της Covid-19.

Η αγωγή αναμένεται να υποβληθεί εντός της Παρασκευής σε δικαστήριο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και σε περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

“Η συγκεκριμένη ριζοσπαστική τεχνολογία ήταν κομβική για την παραγωγή και του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19, Spikevax”, αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία.

“Pfizer και BioNTech αντέγραψαν την τεχνολογία χωρίς την έγκριση της Moderna προκειμένου να κατασκευάσουν το εμβόλιο Comirnaty”, αναφέρεται ακόμη στη δήλωση.

Ο CEO της Moderna, Stéphane Bancel, ανέφερε ότι η εταιρεία προσπαθεί μέσω των ενεργειών αυτών να προστατέψει μία τεχνολογία η οποία κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τη δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας.

Η Moderna είχε δηλώσει το 2020 ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατοχύρωση πατεντών όσο η πανδημία συνεχιζόταν, ωστόσο πλέον επικαιροποίησε τη στάση της.

Συνεχίζει να σημειώνει ότι δεν θα επιδιώξει κατοχύρωση για τα εμβόλια σε 92 κράτη χαμηλού και μέσου εισοδήματος, ωστόσο αναμένει από Pfizer και BioNTech να σεβαστούν τις τεχνολογικές της ανακαλύψεις. Η μετοχή της Moderna υποχωρούσε κατά 0,4% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές.

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Σε εφεδρεία δύο σταθμοί πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2023

Freedompress

«Μπλόκο» στο νέο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας: Αντάρτικο από Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία και Βουλγαρία

Freedompress

ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Μια γυναίκα και 4 ανήλικα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους

Freedompress

Ο παγκοσμιοποιητής Klaus Schwab αποκαλύπτει: «Η «Μεγάλη Επαναφορά» θα «οδηγήσει σε σύντηξη της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας»

Freedompress

Γαλλία: Υποχρεωτική η μάσκα στους δρόμους του Παρισιού

Freedompress

Κορωνοϊός: Σχεδόν 8 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο – 434.214 οι νεκροί

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα