Τεχνολογία

Αγίου Βαλεντίνου 2022: Mε doodle γιορτάζει η Google την ημέρα των ερωτευμένων

Αγίου Βαλεντίνου 2022: Mε doodle γιορτάζει η Google την ημέρα των ερωτευμένων

Με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Google μας εύχεται χρόνια πολλά για του Αγίου Βαλεντίνου, την «Ημέρα των ερωτευμένων». Το παιχνιδιάρικο doodle της μηχανής αναζήτησης καλεί τους χρήστες να “λύσουν” το παζλ και να φέρουν και πάλι κοντά τα δύο ζωάκια που χωρίστηκαν

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο, την ημέρα των ερωτευμένων. Αυτό άλλωστε μας υπενθυμίζει και το σημερινό doodle της Google.

H 14η Φεβρουαρίου συνδέεται κυρίως με γλυκά, λουλούδια, γεύματα υπό το φως των κεριών και ρομαντική μουσική, ταξίδια και πολλά δώρα. Πίσω όμως από αυτή την εικόνα του Αγίου Βαλεντίνου, κρύβεται μια μυστηριώδης -και φρικαλέα- ιστορία αποκεφαλισμού και διασκορπισμού μελών ενός σώματος σε όλη την Ευρώπη.

Ο Βαλεντίνος ήταν κληρικός στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και εκτελέστηκε τον τρίτο αιώνα στις 14 Φεβρουαρίου, γιατί πιστεύεται ότι παραβίασε τη ρωμαϊκή απαγόρευση για την τέλεση γάμων. Εκκλησία στο Δουβλίνο ισχυρίζεται τώρα ότι έχει στα εκθέματά της την καρδιά του Αγίου, ενώ το υποτιθέμενο κρανίο του εκτίθεται σε μια Βασιλική (εκκλησία) της Ρώμης. Ο σκελετός του πάλι πιστεύεται ότι βρίσκεται σε ένα χρυσό κουτί σε μια μονή της Γλασκόβης, ενώ ο ώμος του αποτελεί αξιοθέατο σε μια Βασιλική της Πράγας και τα λείψανά του είναι εγκιβωτισμένα σε γυαλί σε εκκλησία της Μαδρίτης. Υπάρχει όμως και το Τέρνι στην κεντρική Ιταλία, η φημισμένη πόλη του Αγίου Βαλεντίνου. Εκεί τα λείψανά του προσελκύουν τους πιστούς στη Βασιλική του Αγίου Βαλεντίνου, η παλαιότερη κατασκευή της οποίας υποτίθεται ότι χτίστηκε πάνω από τον τάφο του.

Επομένως είναι μεγάλος ο αριθμός των καθολικών εκκλησιών στην Ευρώπη που διεκδικούν την ιδιοκτησία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου. Όμως, δεν είναι σαφές πού βρίσκονται τα πραγματικά λείψανά του και αυτή η έλλειψη κοινής συναίνεσης υπογραμμίζει το βάθος των μυστηρίων γύρω από τον Βαλεντίνο.

Η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου είναι τόσο θολή που, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας αναγνωρισμένος άγιος, το 1969 διαγράφηκε από το Γενικό Ρωμαϊκό Ημερολόγιο – το λειτουργικό αλμανάκ που προσδιορίζει τις ημερομηνίες εορτασμού των αγίων – λόγω της απουσίας αξιόπιστων πληροφοριών για τη ζωή του.

Στη Δύση πάντως, η ημέρα της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται εορτή των ερωτευμένων και, κατά πολλούς, η 14η Φεβρουαρίου πιθανότατα συνδέεται με τη γιορτή της γονιμότητας, που εορταζόταν από τους Ρωμαίους στις 15 Φεβρουαρίου («Λουπερκάλια»).

Σχετικά Άρθρα

Ο λόγος που πρέπει να κλείνουμε το ίντερνετ στο κινητό μας το βράδυ

Freedompress

Στο Βερολίνο ο Έλον Μασκ για το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

Freedompress

Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες για διαφήμιση την περίοδο των Χριστουγέννων

Freedompress

Facebook: Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει να παρακολουθεί κάθε σας κίνηση

Freedompress

Υποβολή ενδιαφέροντος για το έργο υποδομών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας

Freedompress

Πώς οι κυβερνοκατάσκοποι «παγιδεύουν» τα κινητά τηλέφωνα με ένα SMS (βίντεο)

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα