Υγεία

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε τσάι και πρέπει να το αποφεύγουμε

Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε τσάι και πρέπει να το αποφεύγουμε

Μπορεί το να φτιάξει κανείς τσάι να μοιάζει με μια απλή διαδικασία, όμως και αυτή έχει και τα μυστικά της.

Κάποιες κινήσεις που κάνουμε οι περισσότεροι είναι λανθασμένες και με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τη γεύση του κάνοντάς το πιο πικρό ενώ μειώνουμε και τα θρεπτικά συστατικά του.

Ποιο λάθος είναι αυτό; Ότι βράζουμε το νερό μαζί με το βότανο. Ή το νερό που χρησιμοποιούμε είναι καυτό.

Και στις δύο περιπτώσεις, η υψηλή θερμοκρασία αλλοιώνει τα συστατικά του τσαγιού και καταστρέφει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Επιπλέον, τα φύλλα βγάζουν πικρή γεύση.

Το ίδιο ισχύει και όταν το τσάι είναι σε φακελάκι. Το νερό κι εδώ δεν πρέπει να είναι καυτό για τους ίδιους λόγους, ενώ μια κίνηση που κάνουν σχεδόν όλοι και είναι λάθος,

είναι να πιέζουν το φακελάκι στην εσωτερική πλευρά της κούπας, απελευθερώνοντας έτσι όλη την πικρή γεύση.

Σχετικά Άρθρα

Σόκ από Λινού και Παγώνη: «Οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό – Να κάνουν self test και να φορούν μάσκες»

Freedompress

Ο ήλιος αδρανοποιεί κατά 90% τον κορονοϊό; Πόσα λεπτά χρειάζεται

Freedompress

Ιός του Δυτικού Νείλου: 87 κρούσματα και 5 νεκροί στην Ελλάδα

Freedompress

Τεράστια τα προβλήματα στα παιδιατρικά νοσοκομεία! Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές – Χωρίς ΜΕΘ Παίδων η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Θράκη

Freedompress

Νέα Έρευνα: Προσοχή είναι επικίνδυνο να μην τρώτε πρωινό

Freedompress

Αυτοί είναι οι σπόροι της μακροζωίας

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα