Κόσμος

Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο: Η εξωφρενική του τιμή

Αυτό είναι το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο: Η εξωφρενική του τιμή

Το εξαιρετικό μπουκάλι Macallan ήταν μέρος μιας περιορισμένης έκδοσης από την παλαιότερη χρονιά του αποστακτηρίου, με μόνο 40 φιάλες που παρήχθησαν ποτέ

Σε ένα γεγονός ορόσημο για τους λάτρεις και τους συλλέκτες ουίσκι, μια σπάνια φιάλη Macallan του 1926 έπιασε το ιλιγγιώδες ποσό των 2,1 εκατομμυρίων λιρών σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ακριβότερη φιάλη που έχει πωληθεί ποτέ.

Το εξαιρετικό μπουκάλι Macallan ήταν μέρος μιας περιορισμένης έκδοσης από την παλαιότερη χρονιά του αποστακτηρίου, με μόνο 40 φιάλες που παρήχθησαν ποτέ. Η αξία του προέρχεται από τη σπανιότητά του και την εξαιρετική ποιότητα του ουίσκι, το οποίο περιγράφεται ως “πλούσιο, πλούσιο dram” από όσους είχαν την τύχη να το έχουν δοκιμάσει.

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, καθώς η φιάλη αναμενόταν να συγκεντρώσει από 750.000 έως 1,2 εκατομμύρια λίρες. Ωστόσο, η τελική προσφορά ξεπέρασε κατά πολύ αυτές τις εκτιμήσεις, φτάνοντας στο εκπληκτικό ποσό των 2.187.500 λιρών. Αυτή η ιστορική πώληση ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε επίσης μια φιάλη Macallan 1926, η οποία πωλήθηκε το 2019 για 1,5 εκατομμύρια λίρες στον οίκο Sotheby’s.

Ο επικεφαλής του τμήματος ουίσκι του Sotheby’s, Jonny Fowle, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πώληση, αποκαλύπτοντας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι είχε το προνόμιο να δοκιμάσει το διάσημο ουίσκι πριν από τη δημοπρασία. Η ευκαιρία γευσιγνωσίας ενός τόσο σπάνιου αποστάγματος είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής για κάθε γνώστη του ουίσκι.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Πούτιν αποκαλύπτει τί θα οδηγούσε σε “παγκόσμια καταστροφή”

Freedompress

Μπάιντεν – Μακρόν: “Θέλουμε να πετύχουμε μαζί, όχι ο ένας εναντίον του άλλου”

Freedompress

Formula 1: Μοίρασε «εγκεφαλικά» η σχεδόν… γυμνή γυναίκα του Τζεφ Μπέζος – Παρών και ο Έλον Μασκ (φώτο)

Freedompress

ΗΠΑ: Το πρώτο “κορονομουσείο” είναι γεγονός

Freedompress

Ερντογάν: «Να σταματήσει η Ελλάδα να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου – Η Κύπρος να αναγνωρίσει την Β.Κύπρο»

Freedompress

Νέα στρατιωτική βοήθεια 3,5 δισ. ευρώ της ΕΕ στην Ουκρανία

Freedompress

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα